Koaličná poslankyňa Hatráková nepodporila núdzový stav: Jeho opakované vyhlasovanie nie je cesta
02 | 04 | 2021 I Petra Demková

Katarína Chrenová Hatráková (KU), ktorá sa dostala do parlamentu na kandidátke OĽaNO, pravidelne kritizuje pomery v koalícii. Už druhýkrát nepodporila predĺženie núdzového stavu. Tvrdí, že štát má už teraz nástroje na reguláciu a riešenie pandemickej situácie aj bez núdzového stavu.


Hatráková je už dlhšie na akejsi pomyselnej čiernej listine koaličných poslancov. Dovolila si už také „kúsky“ ako hlasovať s ĽSNS (podporila snahu ĽSNS o zmenu ústavy, ktorá by znemožnila párom rovnakého pohlavia adopcie detí) či nepodporiť predĺženie núdzového stavu. Tajomstvom nie je ani to, že Katarína Hatráková sa vie v hodnotových otázkach zhodnúť tak s poslancami ĽSNS, ako aj s poslancami okolo Kuffu a Tarabu.

Na svojom konte na Facebooku Hatráková vysvetlila, prečo nepodporila štvrtkové predĺženie núdzového stavu. „Zdržala som sa pri hlasovaní o predĺžení NS. Už teraz máme nástroje, ako regulovať a riešiť pandemickú situáciu na Slovensku. Dajú sa iste vylepšiť, ale opakované vyhlasovanie NS nie je cestou. V istých oblastiach je skôr komplikáciou,“ vysvetlila.

Hatráková si myslí, že s Covidom sa musíme naučiť žiť, a nie donekonečna obmedzovať slobodu. „Verím, že to bolo posledné hlasovanie o NS, lebo s koronou a s tým, čo priniesla, sa musíme učiť žiť. Zmenila životy nás všetkých, ale len pomalý, postupný a regulovaný návrat do normálu je spôsobom, ako zvládať strach, bezmocnosť a osamelosť v prežívaní,“ myslí si doktorka psychológie.

Mazurek „naložil“ koaličným poslancom parlamentu. Jeho slová sa im asi počúvali ťažko (VIDEO)
Poslanci Národnej rady na štvrtkovom zasadnutí riešili aj predĺženie núdzového stavu. Proti je Milan Mazurek, ktorý chcel pred kolegami zdôvodniť svoj názor. Ako vidieť vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, koaličných poslancov to... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik