Europoslanec Radačovský poprial Grigorijovi Mojsejevičovi Mesežnikovovi zdravie a peknú Veľkú noc
02 | 04 | 2021 I Imrich Kovačič
Europoslanec Miroslav Radačovský poprial v statuse na Facebooku zdravie a peknú veľkú noc Grigorijovi Mojsejevičovi Mesežnikovovi. Bývalý sudca prejavil šéfovi IVO kresťanskú lásku aj napriek tomu, že ho Mesežnikov označil za podporovateľa autoritárskych režimov.
Ideologická polícia zasahuje

Radačovský poukázal na to, že Mesežnikov na konšpiračnom webe dennikn.sk zverejnil 24. marca rozsiahlu analýzu hlasovaní slovenských europoslancov. Šéf Inštitútu pre verejné otázky (IVO) Mesežnikov v texte do neba vychválil, že "europoslanci Ivan Štefanec, Miriam Lexmann, Michal Wiezik, Vladimír Bilčík, Peter Pollák, Michal Šimečka, Martin Hojsík, Lucia Nicholsonová, Eugen Jurzyca a Monika Beňová sa v hlasovaniach jednoznačne pridali na stranu slobody, demokracie a ľudských práv". To znamená, že podporili deväť z deviatich rezolúcií proti Rusku a Bielorusku.

Mesežnikov zhodnotil Roberta Hajšela ako "mäkkého" a "selektívne prozápadného", pretože z deviatich "demokratických" rezolúcií podporil len štyri.

Prieskum: Voľby by vyhral Hlas, druhý by bol Smer, OĽANO až štvrté. Ľudia chcú predčasné voľby!
02 | 04 | 2021 | editor01hd

Radačovský, Číž a Uhrík na čiernej listine

"Mňa, teda Radačovského, Miroslava Číža a Milana Uhríka charakterizuje ako ústretových k postojom voči autoritárskym režimom vo východnej Európe. Grigorij Mojsejevič v článku konštatuje, že nikto z nás, teda ani ja, nehlasoval za rezolúcie alebo návrhy odsudzujúce praktiky ruského a bieloruského režimu," objasňuje europoslanec.

"Ďalej nás Grigorij Mojsejevič hodnotí ako absolútne ľahostajných voči tomu, čo sa odohráva v Rusku a Bielorusku. V závere uvádza, že my, teda menšia časť europoslancov sme hlasovali v rozpore aj so zahraničnou politikou SR aj s hodnotami slobody. Správali sme sa ako stúpenci autoritárskych vlád, nepriateľských voči demokracii a európskej integrácii a naznačil, akému typu spoločenského usporiadania by sme dali prednosť vo svojej materskej krajine, ak by sme na to mali príležitosť," píše v statuse Radačovský.

Koaličná poslankyňa Hatráková nepodporila núdzový stav: Jeho opakované vyhlasovanie nie je cesta
Katarína Chrenová Hatráková (KU), ktorá sa dostala do parlamentu na kandidátke OĽaNO, pravidelne kritizuje pomery v koalícii. Už druhýkrát nepodporila predĺženie núdzového stavu. Tvrdí, že štát má už teraz nástroje na reguláciu a riešenie... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Petra Demková

Komunista, ateista, liberál a nepriateľ svojej vlasti

Grigorij Mojsejevič Mesežnikov prišiel zo Sovietskeho zväzu do bývalého Československa ešte v čase komunistického režimu. Ako odborný asistent vyučoval vedecký komunizmus a dejiny medzinárodného robotníckeho hnutia.

Po novembri 1989 sa z neho stal zo dňa na deň liberál. Dokonca sa začal angažovať v židovskej náboženskej obci, aj keď desaťročia študentom vysokých škôl vtĺkal do hláv ateizmus. Dnes vedie Inštitút verejných otázok a dáva ľuďom lekcie z demokracie. A navyše podporuje ideologickú propagandu proti svojej bývalej vlasti Rusku.
Kresťanský skutok na záver

"Vážení priatelia, toto nie je fikcia ani sci-fi. Toto skutočne publikoval Grigorij Mojsejevič Mesežnikov dňa 24.3.2021 v Denníku N. No, čo na to povedať. Za mňa asi toto: Grigorij Mojsejevič, prajem vám veľa šťastia, zdravia, mier v srdci, pokoj v duši a vám a vašej rodine aj vašim blízkym príjemné prežitie veľkonočných sviatkov," uzatvára status Radačovský.

„Takto vyzerá ten slovenský boj s pandémiou?“ pýta sa kriticky matematik Richard Kollár
Slovensko sa pomaly dostáva z hrozivých štatistík. Uvoľnenie opatrení, ktoré navrhujú niektorí vládni predstavitelia, môžu všetko vrátiť naspäť. Od matematika a analytika Richarda Kollára si z to vyslúžili kritiku. Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik