Štát otvoril kostoly, Valášek chcel aj športoviská a terasy. Nepochodil
01 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Povolenie veriacim ísť počas sviatkov do svätostánkov sa nepáči tým, ktorí sú za rovnaké podmienky pre všetkých. Patrí medzi nich zjavne aj nezaradený poslanec Tomáš Valášek, ktorý svoj názor zverejnením svojho procedurálneho návrhu vyjadril na sociálnej sieti.


Ľudia na Slovensku sú zatvorení doma už dlhé týždne bez možnosti ísť na svätú omši, na spoveď či na športové podujatie, alebo si samostatne zacvičiť niekam do posilňovne. Teraz, zdá sa, sa aspoň pre veriacich chystá isté uvoľnenie. Ale čo tí ostatní? Nezaradený poslanec Tomáš Valášek vo svojom statuse zverejnil procedurálny návrh predsedajúcemu Národnej rady aby dal hlasovať o procedurálnom návrhu.
Prečo jedni môžu a druhí nie? Tomáš Valášek chce zrovnoprávnenie

„Pán predsedajúci, vzhľadom na to, že na Slovensku bude v najbližších dňoch pekné počasie, vzhľadom na to, že sme dnes doobeda vyzvali vládu, aby povolila konanie bohoslužieb vonku pri dodržaní minimálnych odstupov a hygienických opatrení, a vzhľadom na to, že nie je pre pokoj v spoločnosti dobré, aby sa opatrenia uvoľňovali pre jednu časť obyvateľstva, ale nie pre inú, tak vás chcem poprosiť, aby ste dali hlasovať aby NR SR vyzvala vládu Slovenskej republiky na urýchlené prijatie opatrení, na základe ktorých bude možné rekreačne športovať v exteriéri, aspoň v počte do 6 osôb na športovisko a otvoriť terasy reštaurácií a iných podnikov, samozrejme pri dodržaní minimálnych odstupov a hygienických opatrení,“ uvádza sa v procedurálnom návrhu Tomáša Valášeka.



Text mal dať Valášek, ako píše nižšie, predsedajúcemu pred hodinou, a tak chce, aby dal o ňom hlasovať. V statuse zverejnenom pri texte žiadosti o procedurálny návrh Valášek ešte píše: „Takže vyzvať vládu, aby cez sviatky umožnila bohoslužby vonku, to Národná rada môže (11:10 dnes doobeda). Takmer totožnú výzvu umožniť športovanie vonku a otvoriť terasy už Národná rada prijať nemohla (18:14 dnes večer). Hm“ Takže boj o to, aby mali aj ostatní ľudia rovnaké práva ako veriaci sa začína.

Parlament nie je pre mysliacich, napísal predsedovi Kollárovi odchádzajúci poslanec Valášek
"Napísal som rozlúčkový list predsedovi parlamentu. O výbore, ktorému som donedávna predsedal, ale hlavne o tom, ako politici pristupujú k parlamentu s dešpektom, a čo s tým urobiť," povedal Tomáš Valášek. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Ivan Brožík