Blanár: Rok žili prevádzkovatelia holičstiev z úspor a zadlžovali sa. Vláda na nich kašle, tak otvoria
01 | 04 | 2021 I Michal Filek

Podpredseda NR SR a strany SMER Juraj Blanár vystúpil na facebooku na obranu drobných živnostníkov, majiteľov kaderníctiev, či kozmetických salónov. Tí sú totiž už rok zatvorení, zadlžujú sa, prepúšťajú, krachujú... A vláda na nich kašle. A tak sa búria a sú rozhodnutí 15. apríla otvoriť. 



"Pätnásteho apríla bude otvorené. Prevádzkovatelia holičstiev, manikúr, pedikúr, kozmetických salónov a ďalší majú PLNÉ ZUBY nesplnených sľubov tejto vlády. A vláda sa tvári, že je všetko v poriadku. Rok tieto prevádzky čakali, prepúšťali svojich zamestnancov, žili z úspor a zadlžovali sa. Veď nájmy za priestory, náklady na energie, lízing za prístroje, odložené odvody zaplatiť museli a musia. Nič im nepomôže, ak im vláda sľubuje pomoc, ktorá napokon nedorazí. Ktorá je aj tak zbytočne byrokratická a minimálna, že NEPOKRYJE ani fixné náklady. Ale už bolo toho DOSŤ.  Prevádzkovatelia služieb sa rozhodli aj napriek zákazu, že 15. apríla sa otvoria svojim zákazníkom," píše Blanár.



Podľa neho nedokážu fungovať v situácii, keď im štát bráni v tom, aby mohli normálne pracovať. A ak im to štát zakazuje, tak v zmysle Ústavy by im mal aj plne vykompenzovať nie ušlý zisk, ale náklady, ktoré musia platiť každý mesiac.


Chmelár: "Čarnogurský Fico, Radičová... a zrazu bác, Matovič s Hegerom! Už chápete, čo som hovoril o tretej lige?"
"Urobme Slovensko opäť inteligentným!" vyzýva v najnovšom statuse Eduard Chmelár. Máme chybne nastavené priority. Radšej otvoria kostoly, ako školy, týždne sa hádajú o potratoch, ale nie sú schopní prijať stav klimatickej núdze. Mentálne ukotvení... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek

Osudy konkrétnych ľudí

"Spomínate si na protesty, vyhlásenia i prosby gastroPodsektora? Autodopravcov? Trhovníkov? Fitnescentier? Stredísk cestovného ruchu? Zamestnávajú tisíce ľudí a vláda si ich pohadzuje ako horúci zemiak, akoby jej na nich nezáležalo. Nielenže im NEPOMÁHA, neprichádza s reálnymi riešeniami, ale dokonca sa tvári, že je všetko v poriadku. Či už ide o expremiéra Matoviča, exministra hospodárstva Sulíka alebo exministra financií Hegera. Že VRAJ ide len o 4 percentá HDP v gastronómii či o 2 percentá HDP práve v tejto oblasti, ale za každým číslom sú osudy konkrétnych ľudí."


Blanár hovorí, že vyjadrenia vlády znejú, akoby žili na úplne inom Slovensku. A nie na ťažko skúšanom Slovensku kde ľudia prichádzajú o prácu, nedostávajú pravidelne vyplatené mzdy, ich zamestnávatelia krachujú a živnostníci v tisícoch musia zavesiť svoju živnosť na klinec.


"Prezidentka asociácie, ktorá združuje tieto prevádzky, Karolína Volkov to povedala veľmi jasne: Ak s nami nikto nebude MINIMÁLNE diskutovať, 15. apríla otvoríme svoje prevádzky. Sú obmedzovaní, samé zákazy a príkazy, a navyše ich zodpovední aj ignorujú. Matovičova koalícia ich nahnala do kúta, a preto sa nečudujme, že sa bránia. No čo majú robiť?  Jedine to, že otvoria svoje prevádzky pri dodržaní všetkých hygienických opatrení.


"A pre tých, ktorí znevažujú týchto prevádzkovateľov, že ide len o skrášľovanie ľudí, použijem slová ďalšej odborníčky: „Naše remeslo skutočne nie je len o lakovaní nechtov. Sú tu pacienti, ktorí majú vážne zdravotné problémy a nedokážu ich riešiť sami doma,“ uviedla na margo plánovaného otvárania prevádzok, kaderníctiev a služieb Milada Nádášiová, prezidentka Slovenskej podologickej spoločnosti.

Znevažovanie a bagatelizovanie súčasnou vládou nikomu nepomôže! Stále platí ľudová múdrosť, že kto rýchlo dáva, dvakrát dáva. No táto vláda nedáva ani rýchlo a už vôbec nie dvakrát."


Mikulec chce mať prehľad o zostatkoch na účtoch občanov! Droba so stranou SaS protestujú
„Fakt si ideme ukrajovať slobodu salámovou metódou?“ pýta sa Juraj Droba zo SaS. Reaguje na dnešné novinky. Minister vnútra, Roman Mikulec chce vytvoriť centrálny register účtov. V ňom majú byť údaje o zostatkoch na bankových účtoch ľudí a firiem.... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Petra Demková