Ak vláda povolí návštevy kostolov je to bezbrehý populizmus. Ide o životy! Hnevá sa Miro Kollár
01 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Plánované povolenie veriacim navštevovať kostoly počas Veľkej noci pobúrilo mnohých ľudí. Uvoľňovanie doteraz pomerne prísnych koronavírusových opatrení sa nepáči ani nezaradenému poslancovi Miroslavovi Kollárovi, ktorý to zhrnul vo svojom statuse.


Slovensko sa niekoľko mesiacov borilo s najhoršími číslami mŕtvych a aj pozitívnych na COVID-19 v porovnaní s počtom obyvateľov v celej Európe. Teraz, keď hrozivé čísla po mnohých zákazoch začali konečne klesať, vláda začína ustupovať a súhlasí s návštevou kostolov veriacimi. Tento krok ostro odsúdil na sociálnej sieti aj aj Miroslav Kollár.
Keby sme radšej vyzvali ľudí, aby sa išli dať očkovať aj tí, čo to dnes odmietajú

„Bol som jeden z tých štyroch poslancov, čo dnes hlasovali proti. Som bytostným zástancom základných ľudských práv a slobôd vrátane slobody vierovyznania, ale tiež primátor mesta, ktorý mesiace robí všetko pre to, aby sme „zlomili krivku“. Podarilo sa nám stať sa z najhoršieho okresu vo výskyte koronavírusu jedným z najlepších okresov,“ začína svoj status Miroslav Kollár a konštatuje, že s príchodom jari ľudia unavení pandémiou už beztak prestávajú dodržiavať opatrenia, ktoré im zachraňujú životy. „A Národná rada SR, najvyšší zákonodarný orgán tohto štátu, v takejto situácii vyzve vládu, aby ešte uvoľnila počas Veľkej noci tieto opatrenia?“ pýta sa sklamaný a zároveň nahnevaný Miroslav Kollár.



„Ide o bezbrehý populizmus, ktorý bude stáť mnohých z tých, čo túto opciu – ak ju vláda schváli – využijú, ich životy, pretože sa môžu na takýchto podujatiach nakaziť koronavírusom. A ak išlo len o deklaráciu, ktorá sa nestihne do piatku naplniť v konkrétnom rozhodnutí vlády, je to bezbrehý populizmus na druhú,“ píše sklamaný poslanec a na samý záver dodáva: „Keby sme radšej vyzvali ľudí, aby sa išli dať očkovať aj tí, čo to dnes odmietajú. Ja som sa nahlásil do čakárne, keďže už na mňa podľa veku prišiel rad, a pôjdem sa dať zaočkovať Astrou.“

Štát otvoril kostoly, Valášek chcel aj športoviská a terasy. Nepochodil
Povolenie veriacim ísť počas sviatkov do svätostánkov sa nepáči tým, ktorí sú za rovnaké podmienky pre všetkých. Patrí medzi nich zjavne aj nezaradený poslanec Tomáš Valášek, ktorý svoj názor zverejnením svojho procedurálneho návrhu vyjadril na... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik