Advokát Weis radí: Pre veľkonočných cestovateľov cez okresy - takto sa to dá!
01 | 04 | 2021 I Michal Filek

Známy bratislavský advokát Peter Weis je dlhodobým kritikom protipandemických obmedzení vlády a hlavného hygienika. V súvislosti so včerajším doplnením uznesenia, ktoré umožňuje cestovať za účelom individuálnej duchovnej starostlivosti uverejnil na stránke advokátskej kancelárie Weis a Partners odôvodnenie, ako môžete nariadenie použiť aj na ľubovoľné cesty medzi okresmi. 


 





Nakoľko stále platí, že vedomosť o vyhláškach Úradu pre verejné zdravotníctvo SR treba jednotlivcovi preukazovať a Ústavný súd o tomto podnete Generálneho prokurátora stále nerozhodol (ktorého súčasťou je o.i. aj namietnutá vadnosť publikácie vyhlášok vo vzťahu k ich záväznosti) možno tvrdiť nasledovné:

Subjektívne tvrdenie vodiča a prípadne celej jeho rodiny o presune za individuálnou duchovnou starostlivosťou (ktorého obsah nie je definovaný a teda ani obmedzený) cez celú republiku sa v zmysle predošlého odseku javí ako nepodmienená povolená výnimka v súlade s uznesením vlády SR (záväznosti uznesenia vlády SR vo vzťahu k obmedzeniam práv a slobôd sa budeme venovať osobitne po publikácii včerajšieho nálezu Ústavného súdu aj s odôvodnením).

Pekné sviatky prajem.

Nech Vám objektívne čísla z Texasu po troch týždňoch po kompletnom zrušení opatrení otvoria oči a poskytnú pravdivý pohľad na protiepidemiologické opatrenia a ich potrebu kdekoľvek vo svete."

Parlament vyzval vládu na opatrenia, ktoré umožnia veľkonočné bohoslužby v exteriéri
Parlament vyzval vládu na urýchlené prijatie opatrení, na základe ktorých by sa mali umožniť bohoslužby počas veľkonočných sviatkov aspoň vo vonkajších priestoroch pri dodržaní minimálnych odstupov a hygienických opatrení. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr