Prezidentkin partner Rizman odchádza z NR SR po tom, ako OĽaNO zneuctilo Čaputovú
31 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Po tom, ako vzťah Juraja Rizmana s prezidentkou Zuzanou Čaputovou prestal byť čisto pracovný, rozhodol sa opustiť prezidentský palác, kde slúžil hlave štátu, a zamieril do NR SR. Avšak aj s tým je už koniec, informuje portál Plus jeden deň.


Odkedy podpredseda NR SR Juraj Šeliga uviedol nového člena, uplynul už rok. Vtedy Juraj Rizman opustil službu prezidentke, aby sa vyhol konfliktu záujmov. Šeliga ho vtedy predstavil ako nového poradcu. „Ako môj poradca sa bude venovať širšiemu portfóliu tém. A to najmä ochrane demokracie, právneho štátu a občianskej spoločnosti. A samozrejme, aj komunikácii," uviedol pred časom.

Rizmanovi však skončili časy v NR SR a údajne za to môžu poslanci OĽaNO, ktorí prejavili neúctu k jeho partnerke, prezidentke Čaputovej. Televízia TA3 informovala o liste, v ktorom poslanci OĽaNO písali: "Týždne počúvam, že tento puč tu organizuje pani z prezidentského paláca. Až zrazu pani vyzve Igora, aby podal demisiu." Rizmanovej reakcie sa vyššie uvedený portál nedočkal.

České médiá: Čaputová prijala budúceho premiéra Eduarda Hegera
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová prijala súčasného ministra financií Eduarda Heger (OĽaNO) za budúceho premiéra, píše portál Sputnik. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Marek Molnár