Harabin potopil Vlasť až na dno. Strana, ktorej bol volebným lídrom, ide do konkurzu!
31 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Jedným z kandidátov do parlamentu bola v posledných voľbách aj strana Vlasť s lídrom Štefanom Harabinom. Strana sa však do parlamentu nedostala, ba nezískala ani potrebný počet percent na peniaze od štátu. Štefan Harabin ju ale zadlžil natoľko, že teraz musí ísť do konkurzu.


Ak by bola Vlasť získala aspoň 3,0 % hlasov, bola by od štátu dostala aspoň nejaké peniaze. Lenže od voličov získala iba 2,93 %, a tak nedostala nič. Jej líder, ktorý od začiatku vyhlasoval, že jeho strana sa dostane bez problémov do parlamentu ju však zadlžil až po uši,“ informuje aj portál index.sme.sk.
Vysokými ambíciami narobil obrovské dlhy, ku ktorým sa teraz nehlási

Približne 1,3 miliónový dlh dostal stranu Vlasť do značných finančných problémov. Keďže Štefan Harabin sa k dlhom, ktoré narobil, prestal hlásiť, strana sa ich rozhodla rieši radikálne. Obrátila sa na súdy s prosbou o vyhlásenie bankrotu. Súdy jej vyhoveli. „Súd vyhlasuje malý konkurz na majetok dlžníka Vlasť,“ píše sa v obchodnom vestníku.

„Trápenie“ strany Vlasť sa začalo začiatkom októbra 2019 keď Štefan Harabin ohlásil, že sa postaví na čelo politickej strany Vlasť. „Cítim, že už nemôžem zostať bokom,“ zahlásil vtedy Harabin, ktorý predtým neuspel ani pri voľbách na prezidenta, keď skončil tretí so 14,35 % hlasov, hoci dlhé mesiace vyhlasoval, že víťazom je vlastne on. Takže by sa mal stať aj hlavou štátu.

Vstup na líderskú pozíciu strany Vlasť, ktorá Vlasť vznikla premenovaním existujúcej Strany občianskej ľavice, zdôvodňoval tým, že chce krajinu chrániť pred „feťákmi a pedofilmi“. Vlasť však bola prakticky od začiatku spájaná s kontroverziami. Transparency International Slovensko začiatkom minulého roka upozornila na financovania strany počas predvolebnej kampane. „Žiadna iná kandidujúca strana s takou nízkou šancou návratnosti peňazí nedostala také veľké pôžičky ako strana Štefana Harabina,“ upozornila Transparency International krátko pred voľbami. Ako sa po voľbách ukázalo, jej varovanie bolo namieste.

Strana Vlasť má miliónový dlh, Harabin sa od neho dištancuje
14 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok