Fico na Matoviča: Je to stredoškolák bez jazykového vybavenia a uznaný daňový podvodník
31 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Návrh, aby sa pre upokojenie atmosféry v koalície vo vláde presunul Igor Matovič z pozície premiéra na posť ministra financií doslova rozdráždil predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Jeho úhlavný nepriateľ na jednom z najdôležitejších postov vo vláde? To predsa len! Na tlačovej besede Fico rázne vysvetlil, prečo je proti.


Robert Fico má s Igorom Matovičom negatívnych skúseností ž-až. A preto, teraz, keď sa má stať šéf OĽaNO ministrom financií, doslova soptí a ukazuje svetu, aký v skutočnosti náš budúci financmjster je. Na tlačovej besede na neho veru vytiahol argumenty ťažkého kalibru.
Čo chce „One time, Next time“ na stretnutiach s ministrami financií európskych štátov robiť?

„Keďže sa chystá „nová“ vláda Slovenskej republiky patrí sa, aby sa silná opozičná strana k tejto téme vyjadrila a zaujala k nej stanovisko,“ začal tlačový brífing (TU) predseda Smeru-SD, podľa ktorého Eduard Heger ako premiér bude viesť k ďalšiemu zníženiu vládnutia.

„Čo nás ale viac zaujíma, to je šialený návrh, že novým ministrom financií sa má stať Igor Matovič,“ netají zdesenie Robert Fico. Dodáva, že pri totálnej podriadenosti Hegera Matovičovi bude mať najsilnejšie postavenie minister financií. „On sám bude rozhodovať o tom, čo chce a čo nechce presadiť a nikto mu v tom nebude zavadzať. Je to fraška a veľké divadlo. Pričom bude pokračovať chaos v štáte,“ konštatuje trojnásobný expremiér, ktorého pri Matovičovi „trošku“ strašia tri faktory.

„Prvým, ktorý je mimoriadne dôležitá a a dávame ho do pozornosti pani prezidentke je, že prvýkrát v histórii moderného Slovenska sa ministrom financií stane stredoškolák. Pretože on ukradol vysokoškolské vzdelanie, čiže ho nemá. Prvýkrát tak bude ministrom financií človek s úplným stredoškolským vzdelaním. Aj tam by sa asi bolo treba pozrieť ako maturoval,“ začína vyťahovať Fico na Matoviča vážne argumenty.

Druhý veľký problém, ktorý má šéf Smeru-SD je, že čo tam „One time, Next time“ na stretnutiach s ministrami financií európskych štátov chce robiť. „On tam bude mať našepkávača, ktorý mu  bude tlmočiť kto čo v angličtine povedal? A druhého človeka vedľa seba, ktorý mu bude hovoriť, aký je rozdiel medzi tým a tým, lebo on o tom nemôže tušiť,“ pokračuje Fico v znemožňovaní Matoviča.

Nevzdelaný daňový podvodník bude ministrom financií? Hanba na tisíc rokov! Perlí Fico
Koalícia vyriešila takmer mesiac trvajúcu krízu naozaj zvláštne. Premiér si vymenil funkciu s ministrom financií a inak všetko zostane tak, ako bolo dohodnuté po voľbách. Teda okrem konca ministrov Krajčího a Krajniaka. Opozícia zúri, že takéto... Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Postavil si celú svoju kariéru na tom, že on je čistý a dobrý, lenže on takým vôbec nie je

„Stredoškolák bez jazykového vybavenia a čerešničkou na torte je, že je to uznaný daňový podvodník. Takáto kombinácie neviem či sa môže niekde zrodiť v histórii v rámci sto alebo dvesto rokov. Slovensko je však čarovné. A tí páni, ktorí tam sedia sú schopní vyčarovať aj takýto bonbónik. Už vidím, ako sa budú chytať všetci ministri financií a všetci keď tam príde tento expert nad expertov,“ konštatuje s úsmevom na tvári Robert Fico na margo Igora Matoviča.

„Stredoškolák bez jazyka, ktorý sa hlási za ministra financií, jednej z najsilnejších pozícií, postavil celú svoju kariéru na tom, že on je čistý a dobrý. A je jediný, ktorý má právo bojovať proti korupcii, proti zločincom, daňovým podvodníkom a proti všetkým, ktorí sa mu nepáčia. Môžete to robiť za predpokladu, že ste čistý aj vy. My sme v minulosti dokázali, že on je uznaný daňový podvodník. Vôbec nemá právo hovoriť o veciach, o ktorých hovorí,“ odkazuje na diaľku Fico novému možnému budúcemu ministrovi financií.

Robert Fico verí, že pani prezidentka, ktorej bola, podľa neho, tlačovka Smeru-SD venovaná, zváži svoje rozhodnutie a bude rozhodovať tak, aby to bolo dobré pre Slovensko a nie pre cudziu ambasádu „Veľmi jednoducho, Igor Matovič podnikal vo svojej firme a narobil toľko všelijakých podvodov, ako kúpa tlačiarenského stroja, najazdil na Fabii 200-tisíc kilometrov ročne, teda denne 600 kilometrov, ba dokonca bol taký podlý, že do toho zatiahol aj vlastnú mamu aby vysvetlil, čo sa tam všetko dialo. Toto všetko v ňom vyvolalo takú nervozitu, že keď sa dozvedel, že 15.8. 2008 mu príde daňová kontrola, tak 14.8, teda deň predtým, akousi náhodou predal celú svoju firmu Regionpress svojmu zamestnancovi, živnostníkovi Vandákovi,“ naznačuje Robert Fico, že išlo o fiktívny predaj, čiže ďalší Matovičov podvod.

Fico o Matovičovi: Už vidím, ako sa budú všetci ministri financií chechtať, keď tam príde tento expert nad expertov
Kríza v koalícii sa skončila návrhom Igora Matoviča, že si svoju premiérsku stoličku vymení s ministrom financií. Ostatné tri strany s tým súhlasili. Opozícia, prirodzene, nie. Predseda Smeru-SD Robert Fico to dokonca považuje za šialený... Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik