Chmelár: Ak si nedokážeme vyriešiť vlastné problémy, rozpustime to tu!
31 | 03 | 2021 I Michal Filek






Robert Fico avizoval, že ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje do funkcie ministra financií Igora Matoviča, bude sa sťažovať v Bruseuli. Vyslúžil si tým ostrú kritiku od Eduarda Chmelára. Podľa neho je síce Matovič ten najnekompetentnejší politik. Ale poraziť by sme ho mali na domácom ihrisku. Alebo štát rozupstiť. 





"Písať list ministrom financií štátov EÚ dehonestujúci Igora Matoviča (ako sa to chystá urobiť predseda Smeru-SD) by bol v prípade jeho mladších kolegov prejavom politickej nezrelosti. V jeho prípade však musím konštatovať absolútnu stratu zodpovednosti za štát a bezohľadnú deštrukciu za každú cenu. Sme jediným štátom v Európe, ktorý si takto detinsky až trápne kadí do vlastného hniezda, a nie je to po prvýkrát," píše Chmelár.


Fico chce, podľa analytika, urobiť to isté, čo ako začínajúci politik vyčítal slovenským Maďarom. A síce, že sa chodili žalovať do Bruselu.







"Myslel som si, že za to štvrťstoročie sme trochu dospeli. Ale toto je jedno praobyčajné zlomyseľné a hlavne nedôstojné ohováranie, ktoré navyše nič nemôže vyriešiť. Predstavte si, že by francúzsky opozičný líder chodil do Bruselu žalovať, aký je ich minister financií neschopný kretén. Celé Francúzsko by zostalo zahanbené, a to francúzska hrdosť nikdy neznesie. Nechcem si domyslieť, čo si o nás v zahraničí myslia. Toto nie je národ, ale kŕdeľ chorých vrán," napísal.



Na domácom ihrisku

Igor Matovič je, podľa Chmelára, bezpochyby ten najnekompetentnejší politik, ktorý by už nemal byť v žiadnej vláde, ale poraziť by sme ho mali na našom vlastnom ihrisku, nie na tribúne pre hostí. Čo v tomto prípade znamená sústrediť sa na vytváranie tlaku na prezidentku, ktorá má všetko v rukách, nie pľuvať po sebe kade-tade po svete a myslieť si, že tým Matoviča snáď uhranieme či čo.


"Ak si nevieme vyriešiť vlastné problémy a spory riešime takto teatrálne až detinsky ako ufňukané nesvojprávne žalobaby, tak sa vykašlime na budovanie štátu, rozpustime to tu a požiadajme Rakúsko, aby sme sa stali jeho novou spolkovou krajinou. Aspoň sa naučíme správať," uzatvoril Eduard Chmelár.


Eduarda Hegera označujú za "Matovičovu bábku": Čo na to budúci premiér?
Ako šéf strany OĽaNO bude mať Igor Matovič na koaličnej rade väčšie slovo Eduard Heger, podľa Nového Času to uviedol sám nastávajúci premiér v relácii TV Markíza Na telo. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Timotej Dudka