Celebrity, ktoré popierajú existenciu COVID-19
31 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

S hrozbou nového typu koronavírusu žijeme už rok a štatisticky už každý pozná minimálne jedného človeka, ktorý na ochorenie Covid-19 zomrel alebo sa ním nakazil. Napriek tomu sa aj medzi celebritami nájdu jedinci, ktorí situáciu zľahčujú, píše portál Fajntip.cz.


Na českom rybníčku je medzi popieračmi najvýraznejšou tvárou Daniel Landa. Založil iniciatívu Blanický manifest. Dlhodobo kritizuje vládne kroky, ktoré sa snažili na úkor ekonomiky zabrániť šíreniu vírusu. Vo februári v spolupráci s odborníkmi zostavil desaťbodový plán, ktorým by Česko vyviedol z epidémie. Vláda podľa neho v súčasnom stave pácha zločin na deťoch. Prostým riešením by bol pohyb na čerstvom vzduchu a príjem vitamínu B, C a D.
Ledecký

Ďalším českým spevákom, ktorý sa stavia proti epidemiologickým opatreniam je Janek Ledecký. On sám síce hovorí, že samotnú chorobu nikdy nezľahčoval, v decembri však internet obletela kauza, kedy v rozhovore pre Reflex oznámil, že už odohral ilegálne koncert a že "debilné opatrenia" dodržiavať nebude.

Najťažšie obdobie od konca druhej svetovej vojny? Omyl, najhlúpejší a najhorší politici!
Jednou z najodpornejších fráz posledných dní je konštatovanie, že prežívame "jedno z najťažších období od konca druhej svetovej vojny". V podstate to ani nie je slovný zvrat, ale zvratok. Neviem, kto s ním prišiel prvý, ale dnes ho v straníckych... Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Celebritou s veľmi emotívnom a kontroverzným výstupom sa na jeseň stala speváčka Bára Basiková. Na svojom facebookovom profile zverejnila príspevok, v ktorom vyzýva verejnosť, aby sa spamätala, a pritom nešetrila hanebnými výrazmi. Hovorila o sprisahaní, neškodnosti covidu a zločinoch vlády. "V televízii, kde natáčam, nám robia testy každý týždeň a už nás to všetkých strašne štve, a ja si tajne prajem, aby som už ten covid tiež chytila a už to mala za sebou. Ja chcem covid," zvolala na záver.

Nielen medzi spevákmi sa nájdu ľudia, ktorí popierajú vážnosť situácie. V zahraničí bola diskutovaná kauza, kedy Usain Bolt usporiadal veľkú party a niekoľko dní na to bol otestovaný ako pozitívny. Podobnú aféru spôsobil tenista Novak Djokovic, keď najskôr verejne odmietal vakcináciu a neskôr usporiadal niekoľko zápasov nehľadiac na opatrenia, a aj on sa nakazil. Svoje slová musel vziať späť jazdec Formuly 1 Lewis Hamilton, keď zdieľal protivakcinačný príspevok spojený s konšpiračnými teóriami ohľadom Billa Gatesa, po kritike ho však zmazal.

Nie som popierač, som kritik. Pre mňa je vlastenectvo láska, hovorí Daniel Landa (VIDEO)
Daniel Landa, český spevák. Nedávno s kolegami rozvážal dôchodcom vitamín D, zinok, selén. Podporuje prevenciu proti Covidu zo všetkých síl. Zároveň kritizuje štátnu moc za zlyhania a neschopnosť bojovať proti pandémii. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ivan Brožík