Štubniak: Ak by poradcovia nestíhali, pripravím prezidentke argumenty prečo nevymenovať Matoviča!
30 | 03 | 2021 I Petra Demková

Televízny sudca J. Štubniak reagoval na slová J. Bujňáka z Katedry ústavného práva. Ten pre Pravdu uviedol, že Z. Čaputová má právo vzniesť výhrady voči návrhom na obsadenie ministerstiev. „Výhrada by však mala byť podporená silnými argumentmi," uviedol. Štubniak odpovedá: „Pripravím elaborát rozsiahlejší ako diplomové práce plagio-ministrov.“


V Pravde dnes vyšiel článok s názvom „Mohla by Čaputová odmietnuť Matoviča? Prezidentka by výhrady musela vysvetliť“. Hneď na úvod článku zaznievajú slová experta na ústavné právo Jozefa Bujňáka.

„Podľa Jozefa Bujňáka z Katedry ústavného práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského má prezidentka Zuzana Čaputová právo vzniesť výhrady voči konkrétnym návrhom na obsadenie jednotlivých ministerstiev. Výhrada by však mala byť podporená silnými argumentmi,“ dodal Bujňák pre Pravdu.

Pod článkom na sociálnej sieti Facebook sa hneď chopil slova známy herec zo Súdnej siene a v poslednej dobe aj humorista: „Ak by Zuzka potrebovala spísať vysvetľujúce argumenty a jej štedro platení poradcovia by nestíhali, tak ja to nezištne pripravím. Len to bude elaborát rozsiahlejší ako diplomové práce všetkých plagio-ministrov,“ nechal sa počuť Štubniak.

Juraj Štubniak o rošáde na vláde: toto skončí až keď kráľ vymení stoličku za lavicu. Lavicu obžalovaných.
Herec zo Súdnej siene Juraj Štubniak pravidelne komentuje dianie na slovenskej politickej scéne. Teraz si na opis diania pomohol šachovou terminológiou. „Rošáda je jediný ťah keď sa hýbe dvomi figúrkami naraz. Podmienkou je, že kráľ nesmie mať šach... Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Petra Demková