Prezidentka Čaputová mala prijať Matovičovu demisiu o 11:00 Prečo sa termín posunul až na 16:00?
30 | 03 | 2021 I editor01hd
Prezidentka Zuzana Čaputová mala prijať Matovičovu demisiu o 11:00. Prečo sa termín posunul až na 16:00? Na túto otázku správa TASR odpoveď neposkytuje.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu premiéra Igora Matoviča v utorok o 16.00 h. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Zostavením novej vlády poverí Eduarda Hegera (OĽANO), súčasného vicepremiéra a ministra financií.

Designovaný premiér oboznámil v pondelok prezidentku s výsledkom koaličných rokovaní. Informoval ju aj o podpisoch poslancov, ktorí sú ochotní podporovať vládu na základe štvorkoalície strán OĽANO, SaS, Sme rodina a Za ľudí.

"Prezidentke prinesiem aj zoznam mien novej vlády," priblížil Heger, ktorý dočasne vedie i rezorty zdravotníctva a školstva. Presné zloženie nového vládneho kabinetu zatiaľ nechcel zverejňovať, mená chce najprv predstaviť hlave štátu.

Zatiaľ nie je jasné, či prezidentka Čaputová bude súhlasiť s vymenovaním Matoviča za ministra financií. Podľa ústavy má hlava štátu právomoc nevymenovať do funkcie ministra takého kandidáta, ktorý podľa jej názoru nezodpovedá požadovaným kritériám.

Friedman: Neberte prezidenta USA tak vážne, je najslabším lídrom v euroamerickom svete
Spojené štáty sa nachádzajú v bode zásadného zvratu a transformácie. V tomto desaťročí prejdú zásadným konfliktom, aby znovu získali energiu, silu a mocenské postavenie vo svete. Rasový konflikt bude naďalej silnieť. Prezidentské voľby v USA v roku... Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Timotej Dudka