Monitorovacia komisia hovorí, že Navaľnyj problémy s chrbtom simuluje. On im odkázal, že sú gauneri
30 | 03 | 2021 I Petra Demková

Alexej Navaľnyj sa sťažuje na bolesti chrbta. Zdravotné problémy mali nastať po jeho uväzní za spreneveru. Najznámejší ruský väzeň sa pred týždňom posťažoval cez Instagram, že je v koncentráku. Podpredseda verejnej monitorovacej komisie (ONK) Vladimirskej oblasti tvrdí, že Navaľnyj zdravotné problémy simuluje.



Paradox: V Rusku sa môže slobodne písať o koncentrákoch

Informácie prináša Pravda. Podpredseda komisie ONK Vladimir Grigorian vo vysielaní televíznej stanice Dožď uviedol, že vyjadrenia politika, že v nápravnom tábore nemá prístup k potrebným liekom, nezodpovedajú realite. Gregorian tiež vyslovil podozrenie, že Navaľnyj zdravotné problémy simuluje. Aj ďalší člen ONK Jurij Belokrylin poznamenal, že neverí Navaľného sťažnostiam na bolesti chrbta. Navaľnyj následne označil členov komisie podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy za „bandu gaunerov a klamárov“.

Navaľnyj oznámil svetu, že je v koncentráku. Informoval o tom cez svoj Instagram
„Zdravím všetkých zo Sektora s posilnenou kontrolou A,“ napísal Navaľnyj na Instagrame v pondelok podvečer. „Nepredstavoval som si, že je možné vybudovať sto kilometrov od Moskvy ozajstný koncentračný tábor. Všade sú kamery, všetkých sledujú a pri... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Petra Demková


Navaľného právnik Vadim Kobzev poskytol odpoveď svojho klienta prostredníctvom sociálnej siete. Na Twitter napísal, čo si jeho klient o komisii myslí. Pravda informuje, že Navaľného právnik ďalej uviedol, že jeho klient verí, že členovia ONK „idú na ruku vedeniu koncentračných táborov a zhoršujú situáciu väzňov“.

Navaľnyj sa už nejaký čas sťažuje na bolesť chrbta a znecitlivenie nohy. Tvrdí, že správa väzenského tábora nereaguje na jeho žiadosti o povolenie absolvovať vyšetrenie u civilného špecialistu.
Dúfa Navaľnyj, že zahraniční lekári určia diagnózu podľa jeho gusta?

Podľa všetkého Navaľnyj požadoval, aby ho prišli vyšetriť zahraniční špecialisti. Napovedá tomu vyjadrenie hovorcu Kremľa.

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov totiž v pondelok verejne odmietol návrh, aby boli k Navaľnému privolaní lekári zo zahraničia. Uviedol, že si z minulosti nepamätá žiadny takýto prípad a dodal, že nesúhlasí s názorom, že „otázka zdravia Navaľného má isté medzinárodné aspekty“.

Danko: Rusi najprv uspokoja dopyt štátov, ktoré nerobia hystériu okolo káuz ako je Navaľnyj
Podľa Andreja Danka premiér Matovič nehovorí pravdu o tom, že by sa na Slovensku mala vyrábať ruská vakcína. "Pravda je taká, že po dodaní pár desaťtisíc kusov očkovacej látky je možné rokovať aj o väčšom objeme. Rusi však najprv uspokoja dopyt... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Marek Molnár