České médiá: Čaputová prijala budúceho premiéra Eduarda Hegera
30 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová prijala súčasného ministra financií Eduarda Heger (OĽaNO) za budúceho premiéra, píše portál Sputnik.


Po takmer mesiaci hádok, ultimát, podmienok a demisii bude mať slovenská vláda nového premiéra. Zatiaľ to nie je oficiálne, ale lídri všetkých štyroch koaličných strán vrátane Richarda Sulíka a Igora Matoviča sa na tom zhodli.

Novým premiérom by sa teda mal stať doterajší minister financií Eduard Heger. Igor Matovič by sa potom mal stať šéfom rezortu financií. Sulík súhlasil a rád by sa vrátil na miesto vedúceho rezortu hospodárstva. Zatiaľ to vyzerá, že táto dohoda bude finálna a koalícia bude fungovať ďalej. Dohodu prijali aj lídri zvyšných dvoch koaličných strán. Podľa Sulíka je čas zložiť zbrane a Matovič urobil veľký ústretový krok.

Navyše sa objavili správy o tom, že Zuzana Čaputová prijala nomináciu Eduarda Hegera na premiéra. Uvádza sa, že ho poverí zostavením novej vlády a Heger jej zároveň predstaví mená nových ministrov.

"Dohodli sme sa, že prídem aj so súčasným premiérom, aby sme vykonali akt demisie a poverenia," uviedol Heger a dodal, že "prinesie aj zoznam mien novej vlády". Podľa jeho slov sa Čaputová stane prvou osobou, kto sa oficiálne dozvie nové mená.

České médiá: Matovič končí ako premiér Slovenska
Igor Matovič včera oznámil, že končí vo funkcii. Dokonca navrhol výmenu s Eduardom Hegerom, ktorý je teraz ministrom financií, píše portál Sputnik. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Marek Molnár