Aj po dvoch dávkach vakcíny pozitívny test na koronavírus
30 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová


Ani dve dávky vakcíny od spoločností Pfizier/Biontech a Moderny zjavne nechránia pred pozitívnym výsledkom na COVID-19, informuje epochtimes.de.


Havajské ministerstvo zdravotníctva (DOH) potvrdilo prípady, kedy  sa u pacientov aj po dvoch dávkach vakcíny objavili symptómy ochorenia na koronavírus.
Príznaky ochorenia na COVID aj napriek zaočkovaniu

Ide o troch Havajčanov, ktorí boli zaočkovaní proti vírusu vakcínami od spoločností Pfizer/Biontech či Moderna. O prípadoch informovala televízia „KITV 4“. Všetci mali mierne príznaky a podľa všetkého chorobu nepreniesli na ostatných, tvrdí ministerstvo.

Rusko sa oficiálne chystá registrovať Sputnik Light, na ochranu života stačí jedno zaočkovanie
Ministerstvo zdravotníctva Ruskej federácie získalo dokumenty na registráciu vakcíny Sputnik Light. Prípravok je súčasťou produktového radu Sputnik. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Jeden z pacientov, spolupracovník zdravotníctva v Oahu, dostal druhú, a teda poslednú dávku vakcíny ešte v januári. O mesiac neskôr pracovne navštívil viacero amerických miest a pri návrate na ostrov mal pozitívny výsledok testu na koronavírus.  Pri spätnom dozisťovaní  sa nenašli žiadne ďalšie prípady infekcií v blízkych kontaktoch.
Vakcíny „fungujú“ pri vysokom percente ľudí

Havajský zástupca guvernéra Josh Green vyzval ľudí, aby sa nenechali odradiť touto správou, pretože vakcíny „fungujú“ pri vysokom percente ľudí.

Riaditeľka Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Rochelle Walensky v súvislosti s jarnými dovolenkami zdôraznila, že ani zaočkovaní ľudia by nemali cestovať, uzatvára epochtimes.de.

Ária z opery AstraZeneca (Komentár Roberta Bačinského)
Takú áriu na vakcínu od AstraZeneca, akú vo svojom článku zaspieval denník Sme, jeho redaktorom môžu závidieť aj osobnosti formátu Luciana Pavarottiho. Sputnik V je ale podľa SME hybridným nástrojom. Pravda však je, že je hlavne konkurentom. A to... Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Robert Bačinský