Za urážku Putina by mal byť trest odňatia slobody, tvrdí ruský zákonodarca
29 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Mali by byť zavedené nové tresty odňatia slobody pre tých, ktorí sú uznaní vinnými z urážania ruského prezidenta. Povedal to jeden z najvplyvnejších ruských poslancov s odkazom na Bidenove urážky, informuje portál RT.


V televíznom rozhovore, ktorý sa konal v nedeľu, poslanec Štátnej dumy Leonid Slutský z pravicovej strany LDPR, uviedol, že Vladimir Putin je čoraz viac predmetom nediplomatických kritík. Poukázal na poznámky amerického prezidenta Joea Bidena začiatkom tohto mesiaca, ktorého sa spýtali, či si myslí, že jeho ruský náprotivok je „zabijak“. Šéf Bieleho domu na túto otázku odpovedal kladne.

Slutský uviedol, že tieto komentáre sú útokom „nie na Putina, ale na celú krajinu“ a zákonodarcovia preto budú na podobné vyhlásenia v budúcnosti reagovať „dosť tvrdo“.

"Musíme sprísniť tresty pre tých, ktorí urážajú prezidenta. Prezident chráni krajinu, chráni nás všetkých, a preto by naša legislatíva mala lepšie chrániť hlavu štátu," uviedol.

Putin odmieta prezradiť, akou ruskou vakcínou proti Covid-19 sa nechal zaočkovať
Vladimir Putin odmietol prezradiť, akou vakcínu proti Covid-19 sa nechal zaočkovať. Tiež vysvetlil, prečo nedostal vakcínu pred kamerami, ako to urobilo mnoho ďalších svetových vodcov, informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Marek Molnár


"Hľadal som určité informácie o trestoch za urážku hláv rôznych štátov a máme na čom pracovať. Belgicko má dva až tri roky väzenia za urážku hlavy štátu. Dánsko, od troch do štyroch rokov. Francúzsko má pokutu až 45 000 eur. Španielsko má šesť mesiacov až dva roky za mrežami," uviedol Slutský.

Ruský prezident na Bidenove urážky odpovedal, že posudzovanie iných krajín „je ako pohľad do zrkadla“.

„Keď som bol dieťa a hádali sme sa medzi sebou na ihrisku, hovorili sme: Čokoľvek hovoríte o ostatných, je to v skutočnosti to, čo ste sami,“ uviedol.

Nemeckí vedci vytvorili a následne zmazali falošné spomienky v ľudských mysliach
Tím nemeckých vedcov úspešne zrealizoval experimenty, v ktorých predviedol, ako ľahko sa dajú vytvoriť a vymazať falošné spomienky. Mohlo by to mať vážne dôsledky na justičný systém, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár