Výmena Hegera za Matoviča je iba maškaráda a dôkaz, že koalícia si z nás robí srandu, tvrdí Chmelár
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vyriešenie krízy vo vláde spôsobom, aký sa udial v nedeľu večer prekvapil širokú verejnosť. Rozčarovaný je z toho aj politický analytik Eduard Chmelár, ktorý sa tým na sociálnej sieti vôbec netají.


Chmelára včerajšie koaličné politické harakiri sklamalo. V statuse na sociálnej sieti ho označil nielen za „veľa kriku pre nič“, ale aj za absurdnú frašku, ktorú nenapísal Shakespeare, ale Matovič, Sulík, Remišová a Kollár.



Daňový podvodník ministrom financií

Vládna kríza paralyzovala Slovensko takmer mesiac. Koaliční politici, ale najmä Sulík s Matovičom, sa nedokázali dohodnúť uprostred pandemickej krízy, počas ktorej zomierali denne desiatky ľudí. „Mali ste husté svalnaté reči, ako sa už s Matovičom nedá vládnuť, každým dňom ste prerážali dno politickej kultúry, prezidentke sa začali míňať šaty na vaše demisie, ktoré ste dávkovali verejnosti ako na bežiacom páse. A potom urobíte takúto maškarádnu rošádu, že vymeníte Hegera za Matoviča a Matoviča za Hegera. Zabudnete na všetko, čo ste tvrdili, a myslíte si, že to bude fungovať. A Jeho Igorodie to zaklincuje, že nám odpúšťa! Robíte si z tohto národa srandu?“ píše Chmelár, ktorému sa nepáči aj to, že za ministra financií bol po prvý raz v dejinách vymenovaný daňový podvodník.

Vládnu nám psychopati, hulváti, bezohľadní asociáli a bývalí mafiáni, tvrdí Chmelár
Na Slovensku zúri nielen pandémia, ale i vládna kríza. Padli jej za obeť šiesti ministri, no ani to ju nespomalilo. A to aj preto, že premiér Matovič, odstúpenie ktorého by možno mnohé vyriešilo, sa na tento krok nechystá. K celej situácii sa... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pokoj vo vláde bude trvať len do momentu prvej hádky predsedov OĽaNO a SaS

Pokoj vo vláde bude trvať podľa Chmelára len do prvej hádky predsedu OĽaNO a predsedu SaS na koaličnej rade. A do momentu, keď si Eduard Heger uvedomí, že má nielen moc, ale aj zodpovednosť a bude sa musieť od Matoviča nevyhnutne emancipovať, čo on nestrpí.

„A tomuto hovoríte stabilná vláda a prejav zodpovednosti?“ pýta sa politický analytik. Už na začiatku krízy hovoril, že táto vládna koalícia sa nerozpadne, lebo má na to šesť miliárd dôvodov. „Tento štát sa bude potkýnať od krízy ku kríze a dôsledkom bude prehlbujúci sa politický, ekonomický i morálny úpadok Slovenska. Existuje ešte jedna možnosť ako to zvrátiť. Ale to by musela byť v Prezidentskom paláci zrelá politická osobnosť štátnického charakteru, ktorá túto frašku neprijme. A začne diktovať vlastné podmienky v súlade s očakávaním verejnosti,“ obracia sa Chmelár na hlavu štátu. Podľa neho však nemá dosť odvahy a autonómie.


Kolíkovej slová „štátnické gesto“ Matoviča je nevkusná devalvácia pojmu štátnik

Chmelár sa radí do šíku tých, ktorí požadujú referendum a vyzýva ľudí: „Podpíšte petíciu za referendum o predčasných voľbách. Vládu im zrekonštruujeme my. A tentoraz poriadne.“ Podľa Chmelára už nielen matovičovské hnutie Trollano, ale ani torzo Za ľudí nepozná Ústavu.

„Vysvetlite niekto Veronike Remišovej, že Eduard Heger sa stane designovaným premiérom až potom, ak ho prezidentka republiky poverí zostavením vlády. A ak Mária Kolíková nazýva odsunutie Matoviča na funkciu podpredsedu vlády a ministra financií za štátnické gesto, tak je to taká nevkusná devalvácia pojmu štátnik, až mi je z toho nevoľno,“ konštatuje Chmelár.

Vysvetľuje, že štátnik je ten, kto prijíma najvýznamnejšie historické rozhodnutia pre štát, vie predvídať a dovidieť dôsledky svojich činov minimálne za horizont budúcich volieb. „Nie ten, kto si poistí osobný mocenský vplyv bez ohľadu na následky pre nás všetkých a za navarený obed sa presunie z jedného vládneho kresla na druhé,“ píše na záver statusu politický analytik.

Chmelár: "Vládne nám tlupa kanibalov?"
Eduard Chmelár priniesol na svojom facebooku jazykovedné okienko. Mali by sme sa vraj naučiť rozlišovať medzi obeťou a obeťou. Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Michal Filek