Putin odmieta prezradiť, akou ruskou vakcínou proti Covid-19 sa nechal zaočkovať
29 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Vladimir Putin odmietol prezradiť, akou vakcínu proti Covid-19 sa nechal zaočkovať. Tiež vysvetlil, prečo nedostal vakcínu pred kamerami, ako to urobilo mnoho ďalších svetových vodcov, informuje portál RT.


Putin uviedol, že je presvedčený, že tieto typy príležitostí na fotografovanie nie sú príliš presvedčivé. V niektorých prípadoch by ich bolo možné dokonca zinscenovať.

Ruský prezident údajne dostal vakcínu vyvinutú v jeho krajine začiatkom tohto týždňa, avšak zábery z očkovania ani názov vakcíny neboli zverejnené. V rozhovore pre televíziu Russia-1 uviedol, že ani tí najbližší ľudia tieto informácie nemajú.

"Bola to jedna z našich troch vakcín." Požiadal som kolegov, aby o tom nediskutovali, a vlastne som to s nimi ani nepreberal,” uviedol prezident. Dodal, že "iba doktor vie, ktorú vakcínu mám v sebe".

Účinnosť vakcíny od AstraZenecy klesla na 76 percent
Aktualizovaný posudok vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti AstraZeneca ukázal, že vakcína je proti chorobe účinná len na 76 percent. Nedávno sa uvádzalo, že je účinná na 79 percent, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Na rozdiel od iných svetových lídrov, ktorí dostali vakcínu pred kamerami, aby zvýšili dôveru ľudí v očkovacie kampane, Putin dostal vakcínu v súkromí. Svoje rozhodnutie vysvetlil tým, že nechce „opičiť“, čo robia ostatní vodcovia. Dodal, že tieto fotografie nie sú pre skeptikov presvedčivé.

"Ak niekto chce sfalšovať aplikáciu vakcíny a podvádzať ľudí, nie je to ťažké urobiť. Môžete ukázať injekciu, ale vakcína by mohla byť z fyziologického roztoku alebo z čohokoľvek iného. Kefír alebo pomarančový džús. Samozrejme, žartujem. Ale možno by to mohli byť aj vitamíny,” vyhlásil Putin.

Povedal, že po injekcii nezaznamenal žiadne závažné vedľajšie účinky, ale prijal primerané preventívne opatrenia a tri dni potom sa zdržal cvičenia.

Nemeckí vedci vytvorili a následne zmazali falošné spomienky v ľudských mysliach
Tím nemeckých vedcov úspešne zrealizoval experimenty, v ktorých predviedol, ako ľahko sa dajú vytvoriť a vymazať falošné spomienky. Mohlo by to mať vážne dôsledky na justičný systém, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár