Nicholsonová oceňuje koniec krízy, podľa nej však mohla trvať kratšie nebyť Remišovej
29 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Aj bývalá poslankyňa SaS a europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová zareagovala na koniec vládnej krízy. Je rada, že sa štvorkoalícia dohodla, avšak k dohode podľa nej mohlo dôjsť iným spôsobom a najmä skôr, informuje Plus jeden deň. 


Koniec krízy sa s najväčšou pravdepodobnosťou vyrieši výmenou pozícií Igora Maroviča, ktorý doteraz zastával funkciu predsedu vlády, a Eduarda Hegera pôsobiaceho na stoličke ministra financií. Aj mnohí exministri by sa mali vrátiť do pôvodných funkcií.

Tak ako zrejme celé Slovensko aj Ďuriš Nicholsonová sledovala politické dianie v posledných dňoch. Dohoda v prospech štvorkoalície je podľa nej výborným riešením. „Trojkoalícia by bola neudržateľná. Bola by to otázka pár týždňov a smerovalo by to k predčasným voľbám,“ skonštatovala. Predčasné voľby by pritom podľa europoslankyne neviedli k ničomu dobrému a boj proti korupcii, ktorý za posledný rok priniesol hneď niekoľko zatknutí vysokopostavených funkcionárov v súdnictve či polícii, by sa vrátil do starých koľají. „Som rada, že tu nastáva očista polície, súdnictva. Boj s korupciou ide veľmi dobrým smerom,“ uviedla Nicholsonová.

Trvanie koaličnej krízy však vidí ako obrovské mínus. Podľa nej by totiž v prípade principiálneho postoja predsedníčky strany Za ľudí Veroniky Remišovej mohla kríza trvať omnoho kratšie. „Prakticky do včera nevedela povedať, či v tej vláde zotrvá, alebo nezotrvá,“ zdôraznila Nicholsonová, ktorá uznáva, že vinu na koaličnej kríze nesú viacerí politici.  „Negatívne vnímam, že všetci predsedovia koaličných strán sa ukázali ako nezodpovední politici vo vzťahu k ľuďom a ich dôvere. Pretože traumatizovať spoločnosť mesiac a prakticky potom sa vrátiť ako keby v rovnakom zložení, je výsmech do očí ľudí. V tomto sa ukázali ako nevyspelí politici,“ uzatvára.

Nicholsonová si na sociálnych sieťach robí srandu z Fica. Vidíte tam podobu aj vy?
Do bývalého premiéra sa obula naplno! Bývalá poslankyňa SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová zverejnila snímky na Instagrame z výletu v belgickom meste Dinant, a to aj napriek pandémii koronavírusu a vládnym nariadeniam proti jeho šíreniu. V múzeu však... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Timotej Dudka