Matovič vybabral so všetkými a bude Slovensku škodiť naďalej, zhodujú sa Hlas a PS
29 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Ukončenie vládnej krízy je výsmech Slovensku a divadlo. Zhodli sa na tom mimoparlamentné strany Progresívne Slovensko (PS) a Hlas-SD, informuje Nový Čas.


Podľa podpredsedníčky PS Ireny Bihariovej by strana ocenila odstúpenie Igora Matoviča, keby nepokračoval vo vládnej funkcii ministra financií, ktorú si vymenil so svojim straníkom za OĽaNO Eduardom Hegerom za post predsedu vlády. Bihariová tiež uviedla, že Matovič „vybabral so všetkými a bude Slovensku škodiť naďalej“.

Za "smiešnu rošádu" označila výmenu Hegera s Matovičom aj strana Hlas-SD. „Celý štát bol mesiac paralyzovaný len kvôli tomu, aby mohol Matovič odteraz svojich koaličných partnerov vydierať cez štátnu kasu. Svoju pomstychtivosť tak bude vykonávať z druhej najdôležitejšej funkcie vo vláde,“ uviedla Bihariová s tým, že "horšie ako občania dopadli koaličné strany Sloboda a solidarita (SaS) a Za ľudí."

Šéf SaS Richard Sulík ponuku Matoviča označil za "štátnické gesto" a ako strana chcú dať šancu tomu, aby sa súčasný premiér stal ministrom financií. Sulík uviedol, že strana SaS sa vráti k tomu, čo mala v koalícii rozpracované. Všetci traja ministri za SaS by sa tak mali vrátiť do svojich funkcií, píše vyššie uvedený portál.

Mesík píše Hegerovi, ako je možné v piatich krokoch zastaviť umieranie
Na dezignovaného premiéra SR Eduarda Hegera sa dnes obrátil otvoreným listom analytik globálnych trendov a rizík MUDr. Juraj Mesík. Píše v ňom o piatich krokoch k ukončeniu "Veľkého umierania". Čítať ďalej
29 | 03 | 2021