Londýn nepotvrdil žiadne nové úmrtia na Covid-19 po prvýkrát za posledný polrok
29 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Londýn v nedeľu prvýkrát za šesť mesiacov nezaznamenal žiadne nové úmrtia spojené s Covid-19, informuje portál RT.


Podľa agentúry Public Health England sa 28. marca v Londýne nenašli nijakí pacienti, ktorí by podľahli vírusu. Do tohto vzorca patria tí, ktorí zomrú do 28 dní od pozitívneho testu na Covid-19.

Je to po prvý raz, čo mesto nezaznamenalo žiadne nové úmrtie spojené s Covid-19 od 14. septembra.

Londýnske nemocnice do dnešného dňa uviedli, že až v 18 tisíc prípadoch bol príčinou smrti Covid-19. Na vrchole aprílovej zdravotníckej krízy zaznamenalo deväťmiliónové mesto okolo 230 úmrtí denne. Na metropolu pripadlo 12 percent všetkých úmrtí súvisiacich s Covidom v krajine.

Putin odmieta prezradiť, akou ruskou vakcínou proti Covid-19 sa nechal zaočkovať
Vladimir Putin odmietol prezradiť, akou vakcínu proti Covid-19 sa nechal zaočkovať. Tiež vysvetlil, prečo nedostal vakcínu pred kamerami, ako to urobilo mnoho ďalších svetových vodcov, informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Lekár intenzívnej starostlivosti z University College Hospital pre BBC povedal, že nulové úmrtia na Covid-19 každý deň znamenajú „fantastický míľnik“, varoval však, že „sme ďaleko od návratu k normálu“.

Lekár uviedol, že v jeho nemocnici bolo na jednotke intenzívnej starostlivosti iba asi sedem pacientov s Covid-19 a očakáva sa, že sa zotavia.

Vyjadril však znepokojenie nad tým, že stále existuje veľký počet ľudí, ktorí vyhľadávajú urgentnú lekársku starostlivosť vrátane liečby rakoviny. Lekár uviedol, že je čas začať poskytovať starostlivosť ľuďom s inými ochoreniami a zároveň zabezpečiť, aby v prípade tretej vlny vírusu bol k dispozícii nemocničný priestor.

Účinnosť vakcíny od AstraZenecy klesla na 76 percent
Aktualizovaný posudok vakcíny proti Covid-19 od spoločnosti AstraZeneca ukázal, že vakcína je proti chorobe účinná len na 76 percent. Nedávno sa uvádzalo, že je účinná na 79 percent, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár