Hlina: Naším spojencom musí byť aj vzdelanie. Ľudia s nakradnutými titulmi to nepochopia
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Hlava Igora Matoviča padla. Premiérom by mal byť po odobrení prezidentkou Eduard Heger. Situácia sa týmto upokojí, čo predpovedal aj expolitik Alojz Hlina. Aspoň tak to teraz on sám tvrdí na sociálnej sieti.


Mesačná kríza a hádky v koalícii sú už minulosťou. Igor Matovič „dostal rozum“ a post premiéra prenechal na výmenu ministrovi financií Eduardovi Hegerovi. Týmto by sa mala upokojiť napätá situácia v koalícii. Alojz Hlina sa v statuse na sociálnej sieti chváli, že odstúpenie Matoviča bude riešením, jednoznačne predpovedal ako prvý.
Hlinu čaká ešte veľa práce, okrem politiky chce pomáhať aj prírode

„Už v decembri minulého roku sme ohlásili virtuálny protest za odstúpenie Matoviča. A aj sme ho v januári urobili. Z vyhodených vianočných stromčekov sme vtedy vyskladali nápis Demisia Matovič. Škoda, že trvalo tak dlho, kým k tej demisii došlo,“ píše trochu sklamane Hlina.

Dodáva, že vyhodené vianočné stromčeky v Bratislave zbierali aj kvôli väčšej akcii ako to, či Matovič je alebo nie je premiérom. Vysadené stromčeky v tvare nápisu  POMÔŽ PRÍRODE. Vzťah k prírode, k životnému prostrediu má podľa Hlinu mladá generácia naozaj veľmi silný.



„Naším spojencom musí byť aj vzdelanie. Ľudia s nakradnutými titulmi to nepochopia, ale vzdelaní ľudia áno. Aj učitelia sú kľúčom k budúcnosti. Prírode musíme pomôcť. Teraz čakáme, kým z tých stromčekov opadá ihličie a potom si urobíme peknú dronovú snímku toho nápisu,“ prezrádza expredseda KDH svoj ďalší plán.

„Myslím, že to bude pekný symbolický obraz - tie vyschnuté stromčeky v tvare: pomôž prírode a s podnápisom, aby nebolo neskoro. Čaká nás veľa práce,“ konštatuje na záver statusu Alojz Hlina.

OĽaNO je schránková strana, ktorá nemá ani len tú schránku, konštatuje Alojz Hlina
"Oficiálne sídlo strany nenesie žiadne známky jej prítomnosti, označené nie sú ani zvončeky", pripomína expredseda KDH Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Ivan Brožík