Fico: Referendum je legitímny spôsob politickej súťaže, toto nám nemôže nikto vytknúť
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Opozícia v súčasnosti využíva každú debatu s koaličným súperom na to, aby ukázala, aké je súčasné vedenie štátu neschopné. Na rovnakú kartu stavil aj šéf Smeru-SD Robert Fico. Zostrih toho, ako „nakladá“ Eduardovi Hegerovi, zverejnil na sociálnej sieti.


Trojnásobný premiér Robert Fico sa pustil do svojho potenciálneho nástupcu naozaj zhurta. Vytkol mu všetko, na čo si spomenul. Stalo sa to počas diskusnej relácie v RTVS O 5 minút dvanásť. Expremiér sa usiloval ukázať, že nielen koalícia a Heger sú neschopní.
Žiadna personálna rošáda s tými istými figúrkami nezastaví tento chaos

Podľa Fica Slovensko prestáva fungovať. „Tak ako nefunguje vláda, parlament či sľubovaná ekonomická pomoc pre obyvateľstvo, prestáva kvôli pravicovej vláde fungovať aj celá naša krajina,“ napísal v statuse k videu Fico.

A dodal: „Svojim ničnerobením spôsobila, že sa zvyšuje nezamestnanosť, podniky či prevádzky vo veľkom krachujú a ľudia prichádzajú o istoty a perspektívu dôstojného života. A čo je najhoršie, ešte stále rastie počet mŕtvych.“ Predstavitelia vlády, podľa Fica bez elementárnej miery profesionality, vedú krajinu do chaosu. „Nedokážu povedať prepáčte, nezvládli sme to. Žiadna personálna rošáda s rovnakými figúrkami nie je riešením katastrofálneho stavu. Jediná šanca, ako zastaviť túto deštrukčnú skupinku, sú predčasné parlamentné voľby,“ konštatuje trojnásobný premiér.
Šestnásť tisíc prevádzok v gastre to vzdalo a 35 tisíc ich zamestnancov došlo o zamestnanie

„V októbri bolo mŕtvych menej ako sto, dnes, 28. marca, ich je takmer deväť a pol tisíca. A ja predpokladám, že darček k Veľkej noci od tejto vládnej koalície bude okolo 10-tisíc mŕtvych. Jednoducho ničnerobením a konfliktmi spôsobili, že vymrelo jedno mesto veľkosti Banskej Štiavnice. Ja nechcem, obrazne povedané, aby nám vymrela Skalica, ktorá má 15-tisíc obyvateľov,“ hovorí vo videu Fico.

Vzápätí sa pýta: „Ako je možné, že sa nám zvýšila nezamestnanosť na 8 percent? Musím sa to spýtať, lebo som si vypočul, že všetko funguje. Aktuálny údaj hovorí, že 16-tisíc prevádzok v gastre to vzdalo a zatvorilo a 35 tisíc ľudí v tejto prevádzke došlo o zamestnanie,“ konštatuje šéf Smeru-SD.

Robert Fico radí koalícii vyriešiť ich nekončiace sa spory skupinovým sexom! (VIDEO)
Vládna kríza sa na Slovensku nedarí vyriešiť a rokovania jej predstaviteľov zatiaľ nič neprinášajú. Expremiér Robert Fico však pre nich jeden návrh má. A rozosmial ním všetkých na jeho tlačovej besede. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Nefunguje nič a chýba im dialóg

Podľa Fica je nefunkčná nielen vláda, ale aj parlament. „My poznáme celý rad konkrétnych ľudí napríklad na gastro prevádzku, ktorej majiteľ žiadal o nejaké peniaze, lenže ich nedostal. Pomoc nefunguje. Nefunguje nič. Máme stovky podaní od našich ľudí, ktorí hovoria, že je to absolútne nefunkčný mechanizmus,“ vyčíta Fico Hegerovi.

„Ako sa môže stať, že štyri milióny vakcín, tri milióny od Pfizeru a milión od Johnson & Johnson, zrazu neprídu na Slovensko len preto, lebo s tým mali zásadný problém,“ hovorí Fico a dodáva, že ďalším problémom ako nefunguje táto vláda je Plán obnovy. „Chýba im elementárny dialóg, sociálny dialóg. Chýba im schopnosť prijímať kompromisy a okrem toho aj elementárna miera solidarity,“ neskrýva rozhorčenie ľavičiar Fico.


Ak povedia ľudia v platnom referende, že chcú predčasné parlamentné voľby, musia byť

Trojnásobný premiér tiež nechápe ako sa môže stať, že dnes je 250 tisíc ľudí zaočkovaných druhou dávkou a okolo 650 tisíc zaočkovaných prvou dávkou. „A stáva sa, že prvú dávku dostal Pfizer a druhú mu núkajú Modernu alebo niečo iné. Chaos nad chaos. My len chceme, že toto už musí skončiť, lebo tá krajina hynie,“ hovorí Fico.

A vzápätí opäť vyčíta Hegerovi: „Ako je možné, že sem príde človek, ktorý má dnes v podstate na starosti vedenie OĽaNO a o ktorom sa hovorí, že má byť predsedom vlády, ktorý všetko číta z papierov a z počítača, pretože nevie nič povedať z hlavy. Že nám nepovie, čo sa deje na slovenskej politickej scéne. On povie, že nevie? A kto to má vedieť, pán Heger.“

Podľa šéfa Smeru-SD je čas, aby povedali slovenskej verejnosti: „Prepáčte, nezvládli sme to!“ Ak povedia ľudia v platnom referende, že chcú predčasné parlamentné voľby, musia byť, podľa Fica, predčasné parlamentné voľby. „Je to legitímny spôsob politickej súťaže, toto nám nemôže nikto vytknúť,“ končí v zostrihu relácie Robert Fico.

Fico: Slovensko je v totálnom rozklade a stráca svojprávnosť, suverenitu a vážnosť
Slovensko je v totálnom rozklade. Stráca svojprávnosť, suverenitu a vážnosť. Tvrdí to v statuse na sociálnej sieti predseda Smeru a poslanec Robert Fico. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik