Rozvody v britskej kráľovskej rodine: Kto sa postaral o najväčší rozruch?
28 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Manželstvá v kráľovskej rodine boli vždy fascinujúcimi udalosťami, ktoré pozorne sledovali ľudia po celom svete. Už pár desiatok rokov neplatí, že členovia kráľovskej rodiny sa nemôžu sobášiť s neurodzenými. Toto potvrdilo hneď niekoľko neviest a ženíchov neurodzeného pôvodu. Niektorým manželstvo vydržalo, iným nebolo dopriate a ich životné cesty sa rozdelili, píše portál Fajntip.cz.




Veľká svadba, ešte väčší rozvod



Hádam celosvetovo najznámejším kráľovským rozvodom bol rozvod princa Charlesa, pravdepodobného následníka britského trónu, s princeznou Dianou. Tento rozpad manželstva by možno nebol tak moc braný do úvahy, keby Dianu nemilovali milióny ľudí po celom svete.

Svojou empatiou a charakterom si získala neuveriteľnú obľubu nielen britského národa - v obľúbenosti sa pokojne mohla rovnať kráľovnej Alžbete. Aj tejto mimoriadne váženej a obľúbenej žene tento rozchod vadil, ale ešte viac kráľovnú dráždilo, že sa k rozvodu upínala absolútna pozornosť svetových médií, čo v kráľovskej rodine vytváralo enormný tlak.

Kráľovná Alžbeta rozdýchava zradu svojej rodiny, neuveríte, kto ju podrazil tento raz
Doteraz sa považovala za najslušnejšiu členku kráľovstva a mala plnú dôveru panovníčky. Lenže tu nedávno nebezpečne nalomila. Napriek zákazu zhromažďovania vo vnútorných priestoroch totiž princezná Beatrice usporiadala so svojimi priateľmi večeru v... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Súrodenci si neviedli o nič lepšie

Ani Charlesovu mladšiu sestru Annu rozvodové papiere neobišli - a po devätnástich rokoch sa rozviedla so svojím bývalým manželom Markom Phillipsom. Svoje šťastie znovu našla po boku Timothyho Laurencea, s ktorým žije šťastne dodnes.

Tretím dieťaťom a druhým synom kráľovnej Alžbety a princa Filipa je Andrew, vojvoda z Yorku, ktorý stretol svoju životnú lásku v roku 1986 a rozviedli sa po šiestich rokoch manželstva. Najmladší zo súrodencov, Edward, vojvoda z Wessexu, je zatiaľ jediný, ktorému prvé manželstvo vydržalo až doteraz.
Novodobí kráľovskí rebeli

V posledných týždňoch sa hovorí o úplne inej situácii v kráľovskej rodine. Týka sa mladšieho syna princeznej Diany a princa Charlesa, Harryho. Ten sa rozhodol s manželkou odstúpiť od povinností kráľovskej rodiny a žiť mimo všetkého diania v Amerike so svojím synom Archiem a teší sa na príchod ďalšieho potomka. Meghan Markle ako rozvedená americká herečka nikdy do kráľovskej rodiny nezapadla, mnohí tomuto páru predpovedali rýchly krach. Zatiaľ sa však zdá, že napriek všetkému táto dvojica žije spokojný, aj keď trochu turbulentý život.

Kráľovnej Alžbete pripravovali svadobné šaty ženy v Banskej Hodruši. Ani netušili pre koho sú
Písal sa rok 1947, keď sa vydávala anglická kráľovná Alžbeta II. za princa Philipa. Súčasťou jej svadobných šiat bola čipkovaná vlečka dlhá päť metrov, ktorá bola zhotovená v Čipkárskej škole v Banskej Hodruši, píše vo svojom príspevku na Facebooku... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Timotej Dudka