Modlitby Matovičovej šamanky Najvyšší nevyslyšal, možno nerozumel zaklínadlu salara bandalara
28 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Reportéri Plus7deň sa podujali na nezvyklé dobrodružstvo. Vydali sa do dediny pri Bratislave navštíviť štyridsiatničku, ktorá sa tak úpenlivo pred rokom modlila za novú vládu, že sa jej modlitby stali virálnymi.


Nič podobné sme v našich zemepisných šírkach nevideli. Po minuloročných voľbách si mohla slovenská vláda mädliť ruky, mnohí kresťansky založení našinci jej totiž modlitbami vybavovali protekciu u Najvyššieho.

Ikonickou sa stala najmä modlitba, ktorá zvirálnela na sociálnych sieťach. Žena s jednou rukou natiahnutou k nebesám pre Igora Matoviča a ďalších žehnala „múdrosť, ako spravovať tento ľud“ a prosila o ich ochranu pred zlými ľuďmi. Teraz sa zdá, že úpenlivé modlitby neboli vyslyšané. Reportéri sa teda vybrali za kazateľkou s reklamáciou.

„My žehnáme našej vláde, my žehnáme nášmu premiérovi! Múdrosť, múdrosť, múdrosť, Pane! Chráň ho od zlých radcov, chráň ho od zlých ľudí, Pane,“ drmolila pred rokom do mikrofónu štyridsiatnička vo svetríku.

Budaj priznal, že za to, že Slovensko prišlo o milióny vakcín, nesie politickú zodpovednosť Krajčí
28 | 03 | 2021 | Michal Filek

Sláva jej šťastie nepriniesla

Nasledovali slová, ktoré bežní smrteľníci nevedeli dešifrovať.„Chuora buanda salara bandalara vuandarabanda, Pane, my posielame anjelov Božích! Modlime sa za Marka Krajčího, Pane,“ pokračovala pani stojaca vedľa pútača s nápisom Kresťanské centrum Slovo života.

Ako sme zistili, duchovne založená pani Katarína v súkromí o pozornosť nestojí. Prezradila, že náhla internetová sláva jej šťastie nepriniesla. „Viete, to je také domotané. Vystrihli to z livestreamu spred roka, keď sa všetko začínalo. Neviem, prečo sa to teraz vytiahlo a použilo. Keď je takáto vypätá spoločenská situácia, ľudia sú rozvášnení. Ohrozuje to moju osobu,“ posťažovala sa nám.

Draxler: Matovič je dieťaťom Sulíkovcov. Dal im vyžrať ich vlastnú medicínu
Bývalý minister školstva Juraj Draxler zverejnil status, v ktorom objasnil pôvod správania sa Igora Matoviča. A čo mu vyšlo? Že ho vychovali tí, ktorým dnes najviac vadí. Teda SaS. "Je iróniu, že sa tí dnes naňho sťažujú." Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Michal Filek


Zaujímavé je, že žiadneho politika nepreferuje. Jednoducho sa modlí, aby bola na Slovensku dobrá vláda. „Koho som volila, nebudem hovoriť. Ale my sme dosť jasne povedali - modlíme sa, či je Fico vo vláde, alebo ktokoľvek iný. V Biblii je napísané: Modlite sa za tých, ktorí vás vedú, aby ste sa mali dobre. Ale to platilo, aj keď vládol Nero.“

Na záver reportérom prezradila, kde nabrala tajomnú formulu salara bandalara, ktorá sa stala obrovským hitom internetu. „To je podľa Biblie, aj katolíci to používajú,“ ozrejmila.

Matovičove „geniálne“ opatrenie nosiť rúška na ulici a v lese je hlúposť, tvrdí Miškov
Na Slovensku sa už týždeň musia v interiéroch a dopravných prostriedkoch povinne nosiť respirátory, ktoré vystriedali rúška. Nosenie tých sme sa ale tiež nezbavili. Juraj Miškov v statuse informuje Slovákov, ako je to s ich nosením v Chorvátsku.... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik