Budaj priznal, že za to, že Slovensko prišlo o milióny vakcín, nesie politickú zodpovednosť Krajčí
28 | 03 | 2021 I Michal Filek
Minister Ján Budaj dnes v relácii Na telo v TV Markíza priznal, že za neobjednanie vakcín nesie priamu politickú zodpovednosť exminister Marek Krajčí. Zvyšok vlády totiž za jeho pôsobenia ani len netušil, ako obstarávanie vakcín na ministerstvo zdravotníctva prebieha. Informáciu priniesol portál 1.pluska.sk. 


Budaja sa moderátor spýtal, prečo Slovensko nevyužilo možnosť objednať dostatočné množstvo vakcín proti novému koronavírusu. "Toto bola chyba, vláda nevedela, čo robia úradníci na ministerstve," povedal Budaj. "Vláda o tom nemala informáciu. Ale Krajčí za to prebral celú zodpovednosť," dodal podľa Plusky minister.




Podľa podpredsedníčky strany Za ľudí Márie Kolíkovej vyvodila vládna koalícia za túto chybu politickú zodpovednosť.


"Informácie o tom, že Slovensko si neobjednalo toľko vakcín, aby bolo možné ku koncu júna zaočkovať aspoň 40 percent obyvateľstva, priniesol český denník Hospodárske noviny. Ministerstvo zdravotníctva svoj postoj obhajovalo tým, že sa snažilo ušetriť štátne peniaze a že má kontrakt na dostatočné množstvo vakcín. Ich dodávky však v ostatnom čase zlyhávajú a prebiehajú pomaly," dokončila Pluska.

Očkovanie na Slovensku: Čo mohlo zlyhať, to zlyhalo, tvrdí lekár
28 | 03 | 2021 | Diana Zaťková