Bill Gates už vie, kedy skončí pandémia!
28 | 03 | 2021 I Robert Bačinský

Americký podnikateľ Bill Gates má jasno ohľadom budúceho vývoja svetovej pandémie. „Na konci roka 2022 by sme sa mali vrátiť v podstate späť k bežnému fungovaniu.“ Nádej vidí v očkovaní, reštrikcie však očakáva až do konca roka 2022. Povedal to v rozhovore pre poľskú televíznu stanicu TVN24.


Bill Gates v Poľsku hovoril o pandémii, ktorú označil za obrovskú katastrofu. Zároveň však skritizoval krajiny bojujúce s pandémiou: „ Krajiny si mohli počínať oveľa lepšie, máme sa čo učiť, “myslí si Gates. Koronakrízu nazval katastrofou, ktorú podľa jeho názoru väčšina štátov nezvládla. „Môžeme zmerať ekonomickú ujmu, ale straty čo sa vzdelania týka, a útrapy spojené s reštrikciami, ktoré zabránili veľkému počtu úmrtí, sú pravdepodobne nemerateľné,“ povedal.

Príčinou totálneho nezvládnutia situácie je podľa miliardára Gatesa krízové riadenie. Štáty začali podľa neho príliš neskoro investovať do technológií. Zdôraznil predovšetkým PCR testy, ktoré sú zásadné pre zvládanie nákazy a zo začiatku epidémie ich nebol dostatok. „Veľká časť Európy, Južnej Ameriky a Spojených štátov má veľké problémy so zvládaním pandémie. Keby sme investovali skôr, neboli by všeobecné straty tak znateľné. Štáty si mohli počínať oveľa lepšie, máme sa čo učiť," dodal.

Stali sa Slováci iba obeťami testovacieho pokusu? Pozadie Matovičovej „atómovej bomby“ (Gustáv Murín)
Hlavný denník priniesol článok v ktorom odhaľuje Pavla Jarčušku a Mareka Krajčího, ktorí stoja za publikovanou správou, vydanou vo vedeckom časopise Science. Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Gustáv Murín

Riešením je vakcína.

Jedinou možnosťou, ako poraziť vírus a zvíťaziť, je podľa Gatesa vakcinácia. „Obmedzenia budú nutné, pokiaľ sa nedosiahne kolektívna imunita vo všetkých krajinách sveta," myslí si Gates. S postupným počtom očkovaných sa však opatrenia budú počas nasledujúceho roka podľa jeho slov uvoľňovať. Krajiny, ktoré úspešne zvládajú očkovaciu kampaň, čakajú už v lete "zásadné zmeny", povedal pre poľskú televíziu Gates.

Bill Gates sa na boji s pandémiou významne podieľa. Nadácia Bill and Melinda Gates Foundation investovala podľa britského denníka Independent od vlaňajšieho marca viac ako 1,75 miliárd dolárov do rôznych programov. Z jeho slov, ktorými končí svoj rozhovor je zrejmé, že obrovské investície do budúcna, očakáva aj od svetových vlád. „Myslím, že svet bude ďalej smerovať svoje investície tak, aby sa niečo podobné neopakovalo a aby sme vynašli nové nástroje pre zlepšenie zdravia, a to nielen v súvislosti s pandémiou, ale aj s ohľadom na iné choroby," povedal na záver filantrop.

Nespoliehajme sa na autoimunitu, ochráni nás iba vakcína, tvrdí vedec Jaroslav Flégr
"Imunita po chorobe sa odlišuje od osoby k osobe minimálne v rovnakom čase ako priebeh ochorenia sa odlišuje u rôznych ľudí. Niekto má tak ľahký priebeh, že chorobu ťažko zistí. U niektorých ľudí ochorenie trvá niekoľko dní, u iných niekoľko... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Ivan Brožík