Miro Kollár: Myslím, že plynú posledné hodiny, kedy sa z toho dá ako-tak polodôstojne vycúvať
27 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanec Národnej rady Miroslav Kollár bol prvým, ktorý sa rozhodol opustiť koalíciu pre nespokojnosť s jej krokmi. V statuse na sociálnej sieti teraz zverejnil časť listu, ktorí mali napísať niektorí z poslancov OĽaNO.


Primátor Hlohovca a člen strany Za ľudí Miroslav Kollár bol jediným poslancom, ktorý nepodpísal koaličnú zmluvu. A bo zároveň prvým z koalície, ktorý z nej odišiel a stal sa tak v parlamente nezávislým. Spravil to ako gesto jeho nespokojnosti s vládnutím Igora Matovič a nezvládaný boj s pandémiou.

Súčasná vládna kríza ale speje do stavu, keď už nielen opozícia žiada predčasné voľby, ale hlasy na ne sa ozývajú i z koalície. Časť z listu, ktorý mali napísať niektorí poslanci za OĽaNO zverejnil Miroslav Kollár aj vo svojom statuse a hneď na úvod poznamenáva, že už plynú posledné hodiny, kedy sa z toho dá ako-tak polodôstojne vycúvať.
Keď zlomia Igora, nakoniec zlomia aj nás a to je cieľ. Chcú nás zničiť, lebo im smrdíme

Z listu poslancov OľaNO: „Igor je svojim spôsobom naozaj blázon. Blázon, ktorý sa roky nebál stáť proti nim, až ich porazil. Dokázal spolu s nami malý zázrak a vyhrali sme voľby. Porazil Fica, ako jediný a my spolu s ním,“ píšu ospevné chorály na hlavou svojho šéfa poslanci OĽaNO.

„Nešťastie pandémie mu zobralo možnosť robiť normálnu politiku, ktorú sme ľuďom sľúbili. Urobil kopu chýb, ale nepamätám si na nič, čo malo ľuďom ublížiť...,“ konštatujú poslanci a dodávajú, že v žiadnom prípade nepodporia chystanú verejnú potupnú rituálnu popravu Igora.



„Príliš dlho sme ustupovali a boli sme mäkkí, až tí, ktorí rok podlo útočili na nás, dostali chuť nás totálne pokoriť. Keď zlomia Igora, nakoniec zlomia aj nás a to je cieľ. Chcú nás zničiť, lebo im smrdíme a zavadziame v ceste. Zlodejom, progresívcom, aj pani z paláca,“ šokujú poslanci hnutia, ktorá stratilo od posledných volieb viac ako polovicu svojich sympatizantov, ale ktorých vodca je s viac ako 80 % najneobľúbenejším politikom na Slovensku. Podľa poslancov OĽaNO nastal čas, aby si uvedomili svoju silu. „V parlamente je nás 53 a tú silu máme, nevzdávajme sa bez boja,“ píšu poslanci OĽaNO a dodávajú, že Igor Matovič stál za nimi, a tak je čas postaviť sa za neho a ich dôstojnosť.

Miro Kollár: "Debatujeme o rozumnej alternatíve pomatovičovského dezolátneho vládnutia"
Miroslav Kollár odišiel pre neustále trenice z koaličnej strany Za ľudí, a preto veľmi udalosti posledných dní vníma veľmi citlivo. Zareagoval na ne aj v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik