Jadranom otriaslo silné zemetrasenie. Zaznamenané bolo aj na Slovensku
27 | 03 | 2021 I Michal Filek

Dnes, krátko po 14.00 zasiahlo oblasť Jadranu silné zemetrasenie. Zaznamenali ho aj prístroje na Slovensku. Informuje stránka imeteo.sk. 


 

"Dnešný deň priniesol opäť do Európy zemetrasenie a to pomerne silnejšie. Opäť sa triasla oblasť Jadranu. Zemetrasenie s magnitúdou 5,9 zasiahlo Jadranské more, 116 km od Splitu a 68 km od Vico del Gargano v Taliansku. Nastalo popoludní o 14:47 nášho času v hĺbke len približne 15 km," napísal portál imeteo.sk.

Zemetrasenie bolo pomerne silné, s epicentrom pod morskou hladinou. Pocítili ho v Chorvátsku, Taliansku, aj Bosne. Vyvolať mohlo aj vlnu tsunami, čo sa doteraz nepotvrdilo. Hlásené našťastie neboli ani obete na životoch, ani materiálne škody na majetku.

"Oblasť sa v posledných dňoch chveje dosť často. Za posledný mesiac tu bolo zaznamenaných deväť zemetrasení s magnitúdou 4 a 27 zemetrasení s magnitúdou 3. Slabších zemetrasení zaznamenali v Jadranskom mori za posledných 30 dní vyše 200," píše portál.

Na Slovensku otrasy ľudia nepocítili. Zaznamenali ich však seizmogramy Národnej siete seizmických staníc.

Super správa: V Česku úspešne otestovali liek proti všetkým hlavným mutáciám COVID-19!
Zastaviť šírenie COVID-19 po celom svete sa prakticky nedarí. A to j preto, že sa objavujú stále nové a nové mutácie. Teraz však prišla skvelá správa, že v Česku úspešne otestovali liek proti všetkým hlavným mutáciám tejto... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik