Bude Merkelová čeliť vysloveniu nedôvery v Bundestagu kvôli zlému manažovaniu opatrení v čase koronakrízy?
27 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nemecká spolková  kancelárka Angela Merkelová (CDU) odmieta, že by mala kvôli spornému manažmentu v čase koronakrízy čeliť v Bundestagu vysloveniu nedôvery, píše epochtime.de.


„Nie je to potrebné ,“ – vyhlásila kancelárka v relácii ARD „Brennpunkt“ a dodala: „Ľuďom som sa za chybu ospravedlnila. Verím, že to bola správne. Mám podporu vlády, aj parlamentu.“



Ľuďom sa ospravedlnila

Na spolkovej úrovni i v spolkových krajinách sa zrušilo jej rozhodnutie týkajúce sa opatrení počas veľkonočných sviatkov. Merkelová označila svoj postup za osobnú chybu a ľudí požiadala o prepáčenie.


Opozícia v Bundestagu ostro kritizovala manažovanie opatrení počas koronakrízy a požadovala lepšie zapojenie parlamentu. Ľavica, FDP a AFD vyzvali spolkovú kancelárku, aby v Bundestagu čelila vysloveniu nedôvery.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/24/dalsia-studia-o-neucinnosti-rusok/
Je dôležitejšie dostať pod kontrolu tretiu vlnu

Merkelová túto požiadavku odmietla. Podľa nej je oveľa dôležitejšie dostať pod kontrolu tretiu vlnu koronavírusu. „Vírus je agresívny. Je infekčnejší a na svojom konte má už veľa úmrtí,“ – vyhlásila kancelárka.


Merkelová odmietla svoje zlyhanie v krízovom manažovaní opatrení proti koronavírusu. „Verím, že sme všetci dosiahli pokrok v boji proti pandémii, ale čelíme aj neúspechom,“ – skonštatovala. „A ak sa v tak napätom a ťažkom období urobí chyba, to ešte neznamená, že sa bude opakovať.“


Kancelárka tiež obhajovala uznesenia prijaté v súvislosti s kontroverznými konferenciami s ministerskými predsedami. Stretnutia sú dôležité a má zmysel dohodnúť sa na niektorých spoločných veciach.



Nočné rokovania za zatvorenými dverami prinášajú len systematické chyby

V diskusii sa Marco Buschmann (FDP) spýtal kancelárky, kedy sa závery súvisiace s koronakrízou opäť dostanú do Bundestagu. Poznamenal tiež, že ak sa rozhoduje v noci za zatvorenými dverami, produkuje to len systematické chyby, a takýto spôsob rozhodovania v čase krízy je zlý pre krajinu, uzatvára epocheimes.de.


„Trójsky kôň.“ Američania zaznamenali podozrivé zvláštnosti v úradovaní Bidena
Diváci televízie Fox News vyjadrili znepokojenie ohľadom zdravotného stavu úradujúceho prezidenta Joea Bidena. Podľa ich názoru by kvôli tomu mal opustiť funkciu predčasne. Dokonca veria tomu, že ani samotná voľba Bidena ako prezidentského... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Gabriel Matta