Agóniu vlády by už "mal ukončiť niekto v bielom plášti a s ambulanciou" znie podľa Zábojníka hlas ľudu
27 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

“Ľudia sú už z toho doslova zhnusení. Slovensko neničí konanie blbcov, ale momentálna nečinnosť rozumných ľudí v tejto krajine,” vyhlásil pre ParlamentneListy.sk bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.


"Chýba tretina ministrov, parlament týždeň nerokoval, očakáva sa reakcia premiéra. Rok po príchode vlády, od ktorej mali ľudia veľké očakávania a vkladali do nej nádeje na zmeny, je to veľká zmena oproti očakávaniam a vláda je rozložená." Popisujú pralamentnelisty.sk východiskový stav k téme rozhovoru s Jurajom Zábojníkom. Nasledujú jeho postrehy a vyjadrenia.
Náhody neexistujú

"Nie sú žiadne náhody, pretože všade je nejaký účel, ktorý mnohí obyvatelia Slovenska ešte úplne nepochopili. Ľudia sú už z toho doslova zhnusení. Slovensko neničí konanie blbcov, ale momentálna nečinnosť rozumných ľudí v tejto krajine."

"Za najväčšiu tragédiu považujem totálne rozkradnutú Slovenskú republiku a ešte aj neuveriteľné zadlžovanie sa každého jedného občana. Budúcnosť bude veľmi smutná a pocítia to všetci. Prečo? Pretože bude treba po týchto rozhúkaných stovkách miliónov eur na nezmyselné iniciatívy v súvislosti s pandémiou naplniť štátnu pokladnicu. A obávam sa, že to dokážu len fundovaní politici a nie táto zostava, ktorá tu ešte zostáva."

Bezpečnostný expert: "Nie je možné mať v celé bývalého policajného riaditeľa a nemonitorovať ho!
Nie je možné mať v cele bývalého policajného prezidenta a nemonitorovať ho. Nie je možné neeliminovať možnosť jeho samovraždy! – Hovorí bezpečnostný analytik Juraj Zábojník. Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Téma dane je teraz bezočivá

"Teraz v tejto ťažkej dobe, ktorú občania prežívajú, vyťahovať tému zvyšovania daní za nehnuteľnosti je doslova bezočivosť. Na komunálnej úrovni to už jeden primátor hlavného mesta Slovenska urobil a nezabudol si zdvihnúť rapídne aj plat. A dúfam, že občania Bratislavy si to budú v najbližších komunálnych voľbách aj pamätať.
Naslovovzatí odborníci

"Prišli naozaj pred rokom odborníci na slovo vzatí. Vidíme výsledok a to absurdné divadlo, ktorého sme svedkami deň čo deň. Jeden kričí na druhého nech skončí. Ten zase naspäť, nech skončí on. Ten povie skončím, keď skončíš ty. Ten hneď na to povie, že skončí, ale sa vráti. Ten reaguje, keď sa vrátiš, vrátim sa aj ja."
Apokalypsa pokračuje

"Ďalšia dáma z rezortu spravodlivosti to obohatí, že skončí, ale možno sa vráti. Ďalšia nenahraditeľná podpredsednička vlády, odborníčka na technické zariadenia v sieti Govnet, ktoré sú výlučne v referáte tajných služieb a ona tomu rozumie asi tak, ako bežný človek pohybu ceny hnedého uhlia na japonskej burze povie, že neskončí, ale možno skončí. Ďalší člen vlády, čo má rád maskáče nepovie že skončí, ale skončil (smiech) Aj „najlepší“ minister zdravotníctva, akého kedy táto republika mala, povedal, že neskončí a skončil."

Glosa Juraja Zábojníka: Nedeformujme ústavné pomery Slovenskej republiky
30 | 01 | 2019 | Juraj Zábojník

Je to pre psychiatra

"Jeden povie, že vládnu krízu treba vyriešiť do stredy, druhý na to, že do ďalšej stredy. A tretí, že ešte do ďalšej stredy. O hlavnej postave v tomto smutnom predstavení, čo to celé vyrobil hovoria, že nebude premiérom. Ale bude asi podpredsedom vlády pre akúsi korupciu. Pochybujem, že by sa koaliční partneri a tento národ až tak triasol, aby tam bol a že už včera bolo neskoro. No je to celé jednoducho príšerné a ľudia si už o tom hovoria na sociálnych sieťach svoje, a to, že by to mal ukončiť niekto, kto chodí v bielom plášti a má ambulanciu."
Premiér ignoruje protokol

"No dúfam, určite to smeruje k predčasným voľbám. Už len preto by nemal byť premiér, pretože si na prijatí u prezidentky nášho štátu sadol do stoličky ako prvý, kým ona ešte stála a pozerala sa na neho, akoby sa jej to snívalo…. Ešte som takéto niečo nezažil, nevidel a ani nepočul a to som toho zažil pomerne dosť. Vystresovaní ľudia robia chyby, ale zase ľudia s chybami nemôžu robiť premiérov."
Pčolinský a predseda vlády

"Keď bol políciou Pčolinský zadržaný, končiaci predseda vlády sa k tejto mimoriadnej veci veľmi neodborne a doslova diletantsky vyjadril. A to, že: „Z pozície predsedu vlády nie je správne, aby som akékoľvek takéto činy komentoval“. Pokiaľ viem, tak riaditeľ SIS je priamo zodpovedný predsedovi vlády a ako predseda vlády si ani neviem predstaviť, aby som odobril niekoho, kto ma onedlho sklame a ešte v tak primitívnej veci, ako je prijatie úplatku, pokiaľ je to pravda a bude to vyšetrovaním a konečným verdiktom súdu aj potvrdené."

„Matovičovi ochrankári sa správajú ako úplní amatéri,“ kritizuje Juraj Zábojník
Najskôr sa chcel pohybovať bez ochranky, teraz jazdí v opancierovanom aute. Igor Matovič ale aj tak nemá vyhraté, pretože, podľa odborníka, jeho ochrankári sa správajú ako absolútni neprofesionáli. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Čo sa tu deje?

"No to ešte uvidíte v blízkej budúcnosti. Dohorievajú sviece niektorých miešačov kariet, ktorí to tu riadili a nepomôže im ani rýchla plánovaná dovolenka."

"Veľa ľudí asi nemôže spávať a rozmýšľajú, že kto bude ďalši… Ale je tu ešte jeden dôležitý moment, respektíve otázka, ktorú si mnohí kladú – prečisťuje sa naozaj spoločnosť, alebo ide o tvrdú bitku skupín?"

"Takisto ako psychiater odhalí blázna, aj občan by mal rozoznať či niekto ešte patrí do politiky alebo nie." Povedal pre parlamentneisty.sk bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

 

Bezpečnostný analytik Zábojník: Politickí diletanti úplne zničili štruktúry v bezpečnostnej politike.
„Politickí diletanti na Slovensku za posledné roky úplne zničili štruktúry v bezpečnostnej politike. Dostali sa do funkcií a odvolávali hlava nehlava. Dosadzovali neprofesionálov a morálne nepreverených ľudí. Do polície a bezpečnostných štruktúr sa... Čítať ďalej
16 | 03 | 2021 | Petra Demková