"Aby vláda neumožnila ani individuálnu pastoráciu, je jednoducho veľká nehoráznosť,“ píše Ziolkovský
27 | 03 | 2021 I Ivan Brožík
“Kam sme to dospeli, že práve katolícky politik a konvertita je napomínaný biskupom, že porušuje náboženskú slobodu?” Pýta sa bývalý výkonný sekretár KBS Anton Ziolkovský.

Do kritiky vlády Igora Matoviča sa pustil aj bývalý výkonný sekretár KBS Anton Ziolkovský. „Už v tom sme raritou, že neviem, či ešte je v Európe iná krajina, kde cez Veľkú noc budú zakázané verejné bohoslužby." Píše vo svojom statuse na sociálnej sieti.
Nemáme iný Covid ako v okolitých štátoch

"Nemáme iný COVID ako inde a podozrievať ostatné vlády z nezodpovednosti sa nedá. Ale aby vláda neumožnila ani individuálnu pastoráciu, je jednoducho veľká nehoráznosť". Vyjadril svoje pobúrenie Anton Ziolkovský v citovanom statuse.
Predseda KBS hovorí o neudržateľnosti

"Ignorovanie zásadných požiadaviek cirkvi sa stalo neudržateľné", napísal arcibiskup Zvolenský ministrovi Hegerovi. O jeho iniciatíve písal portál postoj. sk.

Sociologička: Ak by aj súčasná vláda zotrvala, u ľudí má rest, dôvera klesá
Ak by aj súčasná vláda zotrvala v rovnakom alebo podobnom zložení, má u ľudí veľký rest. „Bude extrémne náročné ľudí opäť presvedčiť o dôvere k štátnym inštitúciám či motivovať ich k záujmu o veci verejné.“ Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | tasr

Neprimerané

"Výkonná moc v krajine obmedzila náboženskú slobodu neprimeraným spôsobom", napísal predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský ministrovi financií a poverenému ministrovi zdravotníctva Eduardovi Hegerovi.

„Ignorovanie zásadných požiadaviek Cirkvi sa stalo neudržateľné. Je zbytočné rozoberať, pod akým tlakom sme celé mesiace – od ľudí, ktorí si žiadajú aspoň najzákladnejšiu duchovnú starostlivosť,“ zdôraznil arcibiskup Zvolenský.

„Kým lekári a vedci v konzíliách majú pre legitímne prejavy náboženskej slobody aj vo výnimočnom stave pochopenie, tieto sa pravdepodobne stali predmetom na výmenu pri politických súbojoch,“ dodal predseda KBS podľa portálu postoj.sk.

 

Bude nasledujúci premiér ovládaný Duchom Svätým? Hegerova fanatická viera nemá hraníc
V prípade demisie predsedu vlády Igora Matoviča je minister financií Eduard Heger pripravený prevziať kreslo premiéra, čo potvrdili aj viaceré zdroje z hnutia OĽaNO. Jeho dobré stránky ako je komunikácia s verejnosťou však môže zatieniť náboženský... Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Timotej Dudka