"Ste tragédi. Pozrite sa ľuďom na ulici do očí!" odkazuje koaličný politikom Monika Beňová
26 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Koaličný štvorlístok sa rozpadá. Pozastavenie členstva SaS v ňom ešte viac rozbúrilo už i tak poriadne nepokojné vody, ktoré sa usiluje dostať do normálu okrem Borisa Kollára aj Veronika Remišová. A práve na ňu, ale i ministra Naďa, sa vo svojom statuse zamerala europoslankyňa Monika Beňová.


Veronika Remišová sa spolu s Richardom Sulíkom postavila do prvého šíku so žiadosťou o odchod premiéra Igora Matoviča zo svojej funkcie. Situácia sa ale vyvinula tak, že z koalície nateraz odchádza iba SaS, pretože Za ľudí zaradilo pomyslenú spiatočku. Kroky Veroniky Remišovej si kritickým okom n sociálnej sieti všíma aj europoslankyňa Monika Beňová.
Keď ste takí vynikajúci, a tak vám to skvele celý rok išlo, tak čoho sa bojíte?

Beňová hneď v úvode svojho statusu odkazuje nielen Remišovej, ale i šéfovi rezortu obrany Naďovi a spol., že je už trápne ako sa pre vlastnú neschopnosť usilujú udržať aspoň ako tak funkčnú vládu. „Najmä Vy, pani Remišová s vašimi každodennými ústupkami, „taktikou“ a nejasnými politickými stanoviskami rozprávate o tom, že ako vládu (v pripade V. Remišovej veľmi pravdepodobne poslednú v ktorej je podpredsedníčkou a ministerkou) vlastne musíte udržať, aby sa „nevrátil Smer a Hlas“. Viete čo, no veď keď ste takí vynikajúci a tak vám to skvele celý rok išlo, tak čoho sa bojíte?“ pýta sa Beňová vicepremiérky a šéfky strany Za ľudí.

„Veď predsa také skvelé strany a politikov, čo sa už od začiatku hádate, nič ste za rok nespravili a teraz sa obhadzujete nenávistne výčitkami, že kto je na vine že ste tam kde ste si predsa voliči určite radi/y opäť zvolia. Ste prázdne nádoby a dúfate že zaujmete nenávisťou a vyhláseniami, ktoré sú pod úroveň kohokoľvek,“ odkazuje eurposlankyňa s tým, že koalícia si zaslúži ostať spolu. „Zaslúžite si jeden druhého. Nech ľudia vidia, že aj bez pandémie ste neschopní robiť kompetentné rozhodnutia. Prestaňte sa donekonečna vyhovárať na nás. Mali ste ukázať svoje schopnosti. Neukázali ste nič,“ konštatuje Beňová, ktorá je členkou strany Smer-SD


Pozerať sa na divadlo, ktoré tu predvádzate už nie je ani len smiešne

„Naprázdno“ ale neobišiel ani minister obrany a v súčasnosti aj zastupujúci minister školstva Jarolav Naď z OĽaNO. „To vy, p. Naď sa bojíte. Lebo viete, že už nikdy minister nebudete. Rovnako ako predsedníčka Za ľudí. Tá sklamala aj vlastný poslanecký klub,“ hodnotí ďalej Beňová a pokračuje v kritike koalície: „Pozerať sa na divadlo, ktoré tu predvádzate už nie je ani smiešne. Každý deň demisia. Jeden dáva ultimáta do dnes, ďalšia do pondelka a ďalší ešte týždeň. Ste tragédi. Pozrite sa ľuďom do očí. Na ulici. Prepáčte, priatelia, ale toto, čo tu predvádzajú, je niečo tak trápne. Keby sa to netýkalo krajiny a ľudí, len by som sa na nich smiala. Takto sa mi nedá. Hanba že ich nefackuje,“ končí svoj kritický status europoslankyňa Monika Beňová.

Monika Beňová: Vnímam smútok a rastúci hnev ľudí. Vláda hnevá aj mňa!
Europoslankyňa Monika Beňová okrem toho, ako zvláda prácu matky i političky, v najnovšom rozhovore pre portál Báječná Žena prezradila, prečo ju vláda rozčuľuje. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Timotej Dudka