Danko: Prezidentka Čaputová by mala predstúpiť pred parlament
26 | 03 | 2021 I tasr

Prezidentka Zuzana Čaputová by sa nemala obmedziť iba na prijímanie demisií ministrov a poskytovanie stanovísk z Prezidentského paláca. Mala by so svojou víziou riešenia vládnej krízy predstúpiť v parlamente.


V diskusii na TASR TV to povedal predseda mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko.
Demisiu premiér nepodá

„Mala by vystúpiť v pléne Národnej rady a jasne ukázať spoločnosti cesty, ako by sa mala vyvíjať. Samozrejme, aj ona musí rešpektovať výsledky parlamentných volieb,“ skonštatoval Danko. Osobne očakáva, že premiér Igor Matovič demisiu nepodá. A pôjde v rokovaniach až na hranu. Pokračoval, že predseda vlády možno napokon nazbiera v parlamente tesnú väčšinu. Na druhej strane sa však situácia môže pomerne rýchlo otočiť aj iným smerom. „Možno je treba rozmýšľať aj o možnosti úradníckej vlády, kde by bola prezidentka veľmi silným hráčom."

Danko pripomenul, že zažil v minulom volebnom období dve vládne krízy, ktoré vyústili do výmeny ministra a k pádu vlády a kreovaniu novej. „Základný rozdiel je v tom, že to neboli vojny lídrov, kde jeden povie druhému, že je idiot a vláda odchádza na etapy,“ uviedol. Tvrdí, že súčasné dianie je šialené a nebezpečné pre Slovensko. Poukazuje na to, že epidémia nového koronavírusu je aj v Rakúsku, ale ľudia tam majú vyššiu dôveru k spôsobu, ako s ňou štát bojuje.

Igor Matovič demisiu nateraz nepodá, zistila TV JOJ
Premiér Igor Matovič demisiu nepodá. Podľa viacerých zdrojov televízie JOJ z prostredia ostatných koaličných strán už s týmto scenárom počítajú. Informáciu priniesol portál europskenoviny.sk. Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Michal Filek


Za pozitívny krok zo strany premiéra označil rozhodnutie podpísať kontrakt na dovoz vakcín Sputnik V. „Ale keď už nabral odvahu Sputnik doviezť, mal zabezpečiť aj očkovanie touto látkou,“ poznamenal. Dodal, že svoje kontakty v Ruskej federácii využil na podporu získania vakcín pre Slovensko aj on osobne. Celkovú štátnu stratégiu v boji s novým koronavírusom označil za chaotickú.

Za východisko z krízy považuje predčasné voľby a za cestu k nim referendum, ktoré začala podľa jeho slov v roku 2020 ako prvá presadzovať SNS. Odovzdanie podpisov prezidentke očakáva koncom apríla alebo začiatkom mája.

Demisie zabávajú internet pomocou meme obrázkov! Ktorý politik si to zlízol najviac?
Slovo "demisia" je posledné dni zrejme najskloňovanejšie vôbec. To si uvedomujú aj internetoví komici a admini rôznych stránok, ktoré svoje schopnosti ukázali skrz tzv. meme obrázky. Slovenských politikov pritom vôbec nešetrili! Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Timotej Dudka