"Čím bude Matovič keď vymetie korupciu? Ministrom pre vraždy?" pýta sa posmešne Alojz Hlina
26 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič síce svoj odchod z postu premiéra neodmieta, ale chce sedieť vo vláde na stoličke vicepremiéra pre boj s korupciou. Funkcia, ktorá sa bude musieť vytvoriť špeciálne pre neho. Svoj názor na to vyjadril v statuse aj Alojz Hlina, ktorému je takéto niečo doslova na smiech.


Do premiérskeho kresla sa posadil Igor Matovič aj vďaka svojmu boju proti mafii a tým, ktorí sa obohacovali na úkor štátu. Ako predseda vlády však vo funkcii vôbec nepresvedčil. Z vlády sa mu ale odísť nechce, a tak si vymyslel novú pozíciu, ktorý by, podľa svojho uváženia, zrejme zvládol. O tom však pochybuje expolitik Alojz Hlina, ktorý to na sociálnej sieti aj svojsky zdôvodnil.
Vytvoriť pozíciu vicepremiéra pre boj s korupciou je samo o sebe obrovská sprostosť

„Nekradnúť nie je program. Nekradnúť je totižto normálne. Matovičovci predstavili svoj politický program pred voľbami 2020: nebudeme kradnúť. Hovorím si, ok, ale však nekradnúť je predsa normálne,“ píše v úvode svojho statusu expredseda KDH, podľa ktorého politologické šialenstvo v podobe strany OĽANO, NOVA, KÚ, ZMENA ZDOLA vymyslelo nový post pre expremiéra - vicepremiér pre boj s korupciou. „Väčšiu sprostosť som už dávno nepočul. Matovič nechce normálne ministerstvo, lebo pri riadení normálneho ministerstva by bolo vidieť, že nedokáže riadiť a zlyháva. A bolo by to vidieť veľmi a veľmi rýchlo, on potrebuje takú sprostosť ako vicepremiér pre boj s korupciou,“ konštatuje posmešne Hlina.

Matovič bude na Úrade vlády, kde podľa Hlinu, nemusí nič robiť. „Ak vláda bude robiť to, čo je normálne a nebude kradnúť, povie: Vidíte? Je to moja zásluha. Ak sa nájde niekto, komu sa niečo „šmykne“, povie: Vidíte? Hovoril som, moja funkcia má opodstatnenie. Ale môžeme sa na to pozrieť aj inak: Korupcia je trestný čin rovnako ako krádež, znásilnenie, či vražda. Keď už Matovič „vymieti“ korupciu, pri jeho schopnostiach by to malo byť tak do dvoch mesiacov, čo bude robiť potom? Bude minister pre vraždy? Sme na smiech celému svetu,“ zamýšľa sa antipopulista Hlina, podľa ktorého kvôli tomu, aby sme upratali človeka, ktorý zlyhal, tak ideme zo seba robiť pred svetom blbcov.



„Vytvoríme vládnu pozíciu vicepremiéra pre boj s korupciou, čo je samo o sebe obrovská sprostosť a ešte ju aj obsadíme človekom, ktorý odslova doslova ukradol svoju diplomovku. A to už je, vážení, na lekárske vyšetrenie u odborníkov. To ostatné sa mu veľkoryso odpustilo, lebo s tým prišiel R. Fico. Takže ak by sa niekto mňa opýtal, čo si o tom myslím, tak si myslím, že je to celé sprostosť,“ píše úplne jasne v závere svojho statusu Alojz Hlina.

Matovič po voľbách chytil jackpot. Ak pustí kreslo premiéra, už sa doň nevráti, myslí si Hlina
Nezhody v koalícii sa nedarí už takmer dva týždne upokojiť. Čo bude po strede, dokedy má odstúpiť Igor Matovič, zatiaľ nikto nevie. Nad súčasnou situáciu sa v statuse na sociálnej sieti zamýšľa expredseda KDH Alojz Hlina. Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik