Čaputová: Úradnícka vláda je krajné riešenie
26 | 03 | 2021 I tasr

Prezidentka Zuzana Čaputová považuje prípadné menovanie úradníckej vlády za krajné riešenie. Pre denník SME povedala, že v aktuálnej situácii je potrebné, aby výsledok koaličných strán na zažehnanie vládnej krízy prišiel čo najskôr. 


Prezidentka je podľa vlastných slov pripravená komunikovať o o vzniku vlády na pôdoryse koalície, ktorá vzišla z posledných volieb. Úradnícku vládu pritom považuje za krajné riešenie.

„Je to jedna z teoretických možností. Predstavte si, že v tej chvíli preberám plnú zodpovednosť za ľudí, ktorých by som vybrala. Úradnícka vláda má vždy dočasný mandát a to znamená, že musíte získať zodpovedných a kvalitných ľudí na veľmi krátkodobé pôsobenie do veľmi zodpovednej pozície,“ povedala prezidentka a jej slová uverejnil denník SME.

Jej logickou preferenciou je preto diskutovať o novej vláde s tými reprezentantmi, ktorí získali mandát vo voľbách. Uzavrela Zuzana Čaputová.

List, ktorý sa nemal dostať na verejnosť ukazuje, že OĽaNO hrozia vážne problémy
Premiér Igor Matovič v premiérskej funkcii na seba viaže aj časť poslancov OĽaNO. Ak odíde, z klubu vystúpia. Takúto informáciu priniesla Televízia TA3 Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Diana Zaťková