Prosím, povyťahujte Naďovi pred nástupom do funkcie všetku slamu z topánok, smeje sa Blaha
25 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko podpísalo s Izraelom zmluvu na kúpu radarov za 150 miliónov eur. Toto aj vymenovanie Jaroslava Naďa za náhradného ministra zahraničných vecí si všíma v statuse na sociálnej sieti poslanec Ľuboš Blaha.


Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha patrí medzi najväčších kritikov krokov vlády Igora Matoviča. A tak nečudo, že sa na sociálnej sieti pustil do ministra obrany Jaroslava Naďa za nákup izraelských radarov. Všíma si aj pozastavenie členstva SaS vo štvorkoalícii či výber Naďa za dočasného šéfa rezortu diplomacie.
Poveriť ministra vojny, aby viedol rezort diplomacie, je mimoriadne kreatívne

„Nerozumiem, ako môže niekto tvrdiť, že Matovičova vláda sa len háda a nerobí nič pre ľudí - veď nič nie je ďalej od pravdy. Napríklad také ministerstvo obrany práve dnes podpísalo dlho očakávanú zmluvu s Izraelom o nákupe novým radarov. Za takmer 150 miliónov. Za 150 miliónov sme mohli mať postavené tri-štyri fungl nové moderné nemocnice, kde sme mohli zachraňovať ľudí. Ale čo tam po ľuďoch, keď môžeme nakupovať armádnu techniku. Prosím, nakúpte ešte aspoň sto tankov, zo tri stíhačky a kopu guľometov, presne to dnes Slovensko potrebuje!“ píše sarkasticky Blaha.

Gratuluje Naďovi k jeho „humanitárnemu činu roka“. Podľa neho je na tom krásne vidieť, že vláda aj v tých najťažších chvíľach slovenských dejín myslí na „podporu protilietadlovej raketovej brigády s jej zbraňovými kompletmi“.

„Aké šľachetné!“ konštatuje Blaha a vzápätí, zrejme za celý Smer-SD, Naďovi želá veľa šťastia na novom poste ministra zahraničných vecí. „Poveriť ministra vojny, aby viedol rezort diplomacie - to je mimoriadne kreatívne. Myslím, že naposledy to skúsil Džingischán. Tesne predtým, než vyplienil polku zemegule,“ smeje sa Blaha.

„Je veľkou úľavou vidieť, že na čele diplomacie bude stáť človek, ktorý občanom nadáva do opíc a jeho diplomatické schopnosti sú na úrovni vyhadzovača Čabu zo slávnej pesničky Elánu,“ pokračuje v sarkazme smerácky poslanec. A opäť prelaďuje na humornú nôtu: „Prosím, povyťahujte Naďovi pred nástupom do funkcie aspoň všetku slamu, čo má v topánkach. Ďakujeme.“

Blaha: Čím viac je Matovič nenávidený, tým požaduje viac. Perfektné. Typický tyran
Podmienky Igora Matoviča, za ktorých je ochotný vzdať sa premiérskej stoličky, doslova pobavili opozičného poslanca a podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu. V statuse na sociálnej sieti napísal, že Matovič so Sulíkom vytrel podlahu. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Je čas venovať sa ľuďom, chrániť ich zdravie, životy a sociálne podmienky

Prirodzene, Blaha sa nevyhol ani čiastočnému odchodu SaS z koalície. „Už ste zachytili, že Sulík pozastavil svoje členstvo v koalícii? A ešte sa pri tom štyrikrát odvolal na Roberta Fica - to tu už fakt nikto nič negarantuje?“ nevyhol sa Ľuboš Blaha ani tu vtipnému bonmotu.

„Mohol by, prosím, niekto vysvetliť pánovi predsedovi SaS, že pozastaviť členstvo v koalícii nie je to isté, ako tipnúť rozfajčeného jointa. Má to následky. Fatálne následky. Už, prosím, prestaňte trápiť Slovensko a odíďte. Aj ste zabavili, aj ste rozplakali, ste lepší než desať hollywoodskych hororov dokopy, ale už fakt stačilo - Slovensko potrebuje lídrov, nie komediantov,“ odkazuje koalícii podpredseda Smeru-SD.



„Nie je čas na Boratov, Coneheadov, Krstných otcov ani Nekonečné príbehy. Je čas venovať sa ľuďom, chrániť ich zdravie, životy a sociálne podmienky. To je úloha štátu, nie ten cirkus, čo predvádzate. Sorry, ale ak po tomto fiasku ešte niekto bude voliť pravicu, má vážne sklony k masochizmu. Obávam sa, tak ako od roku 1945 nikto nechce svojho syna nazvať Adolf, zopár generácii po roku 2021 nikto na Slovensku nenazve svoje dieťa Igor,“ končí svoj Ľuboš Blaha.

Na záver dodáva: „Tak čo tipujete, priatelia? Udržia to v štvorke, dajú to bez Sulíka, odovzdajú prezidentke či to celé vzdajú?“

Ľuboš Blaha: "Na čele Slovenska nestoja štátnici, ale sedláci. Matovič, Sulík, Kollár, Remišová...“
19 | 03 | 2021 | Robert Bačinský