Naď o vzťahoch v koalícii: Kým Sulík nebude premiér, bude každá vláda zlá
25 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Bojovali celý rok proti vlastnej vláde, podkopávali všetky protipandemické riešenia." Citát Jaroslav Naď.


Portál aktuality.sk priniesol rozsiahly rozhovor s politikom OĽaNO a v súčasnosti ministrom obrany. A už aj zastupujúcim ministrom zahraničia. Jaroslav Naď sa v ňom ani len nepokúsil aspoň o štipku straníckej sebareflexie. Všetku vinu za súčasnú politickú krízu na Slovensku hádže na Richarda Sulík z SaS.
Svätý Igor

"Je tu nejaká kauza, ktorú Igor Matovič urobil?" Pýta sa v rozhovore Naď.
Žiadna zodpovednosť

"Igor Matovič je predseda vlády a je zodpovedný za stav, v ktorom sa nachádzame. Ako premiér je zodpovedný za manažovanie vzťahov v koalícii. Mikuláš Dzurinda bol v časoch svojej prvej vlády na čele ďaleko komplikovanejšej koalície a zvládol to." Pripomínajú Naďovi aktuality.sk.

"Ale nemal Richarda Sulíka. Keď mal Sulíka vo vláde v roku 2011, tak padla. Teraz je Sulík v ďalšej vláde a padne. A keď bude v ďalšej, padne aj tá. Kým Sulík nebude premiér, bude každá vláda zlá." Reaguje Naď.

Naď sa opäť správa ako papaláš. Utekal sa fotiť s Vlhovou do Jasnej napriek zákazom
Minister Naď opäť konal skôr, než rozmýšľal. Na Facebooku sa pochválil fotografiou z Jasnej s Petrou Vlhovou. A ľudia mu dali v komentároch najavo, čo si myslia. „Pre vás neplatia pravidlá, pán minister?“ pýtajú sa. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Petra Demková

Hrach na stenu

"Vôbec nepripúšťate možnosť, že Igor Matovič jednoducho naozaj nemá schopnosti potrebné na to, aby funkciu predsedu vlády zvládal?" Skúšajú ďalšiu otázku aktuaity.sk.

"Napriek tomu, že mal firmu, ktorá zamestnávala 2000 ľudí? Napriek tomu, že OĽaNO malo 25 percent? Napriek tomu, že za ním stojí celý poslanecký klub?" Frázuje v odpovedi Naď.
Hluchý so slepým

Opäť sa aktuality.sk pokúšajú získať nejaké vysvetlenie a pýtajú sa: "Asi sa zhodneme, že je niečo iné riadiť firmu a iné vzťahy v koalícii štyroch strán."

Naďova odpoveď už ani neprekvapuje: "Každý musí skákať do úrovne toho, koľko mal percent vo voľbách. Richard Sulík získal šesť percent, má tri rezorty, z toho jeden sme mu darovali, a mal by byť za ne zodpovedný. Ale on od prvého dňa torpéduje vlastnú vládu…"
Pokus o argument

"Premiér Matovič mal predsa možnosť to riešiť. Mohol dať prezidentke návrh na jeho odvolanie." Namietajú aktuaity.sk predchádzajúcu odpoveď respondenta.

"Ale veď nám povedali, že keď bude odvolaný Richard Sulík, SaS odchádza z koalície. Potom to do médií zatajovali. Ako mám dokázať, že to tak bolo?" Odpovedá Jaroslav Naď.

V čase vrcholiacej vládnej krízy rokoval Naď s veľvyslankyňou USA Brikovou. Pripravujú prevrat?
16 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová

SaS podľa Naďa mala odísť z vlády už po voľbách

"S dnešnými vedomosťami som už aj ja generál po vojne. Hneď v tom momente, keď začal minulý rok na jar vystupovať proti opatreniam, sme mali urobiť rozhodnutie, aby SaS odišla z vlády. Predišli by sme množstvu komplikácií."
Óda na Matoviča

"Matovič je človek, ktorého musíte dobre poznať, aby ste vedeli reagovať na jeho rozhodnutia. Ale Richard Sulík ho pozná veľmi dobre. A práve preto, že ho pozná, tak veľmi dobre vie, ako má konať, aby ho vytáčal." Ide si svoje Jaroslav Naď.

Dokonca varuje, že Sulík by mohol otravovať život aj Hegerovi, ako prípadnému premiérovi: " Eduard Heger je človek, ktorý hľadá konsenzus. Ale rovnaká situácia môže nastať aj v jeho prípade."

"Keby prišiel ako predseda vlády s ministrom zdravotníctva s nejakými opatreniami, tak Richard Sulík by bol zasa proti. A v tom prípade by sa to týkalo už aj Eduarda Hegera a znovu by tam boli konflikty."

Naď: Všetci to berieme tak, že premiérom bude Heger, nikto to nespochybnil
Hnutie OĽANO ráta s ministrom financií a vicepremiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) na poste predsedu vlády. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo plus to v utorok povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Minister zároveň zopakoval, že nemá... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | tasr

Vraj by najradšej išiel...

"Igor Matovič by najradšej odišiel preč. Nemá absolútne žiadnu ambíciu si niečo dokazovať alebo robiť niekomu zle a nebodaj bojovať s Edom Hegerom, aby náhodou nebol lepší." Tvrdí Naď.

"Vôbec nie. Predsedníctvo OĽaNO opakovane presviedčalo Igora Matoviča, aby ostal v politike, pretože pre naše hnutie je to dôležité." A to už je bodka za výberom z rozhovoru s Jaroslavom Naďom, ktorý publikoval portál aktuality.sk .

(Medzititulky.red.HD)