Boris Kollár: Treba ľuďom zaďakovať, že nám dali moc, vrátiť ju a urobiť predčasné voľby
25 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko sa zmieta v koaličnej kríze, v ktorej na seba útočia najmä OĽaNO, SaS a Za ľudí. Štvrtý člen, Sme rodina, sa doteraz usiloval celú situáciu skôr upokojovať. Aj tomu je, zdá sa, koniec. Naznačujú to slová jej lídra Borisa Kollára.


Trpezlivosť už došla aj Borisovi Kollárovi, ktorého už nebaví počúvať ,kto má voči komu aké výhrady a kto dáva komu aké ultimáta. V diskusnej relácii Téma dňa na TA3 sa šéf hnutia vyjadril jasne: Na toto divadlo sa už nedá pozerať.
Stráviť počas tejto krízy mesiac hádkami už nepotrebuje ďalší komentár

Podľa Borisa Kollára koaliční partneri vidia svet zjavne hore nohami. „Pokračovať po tom všetkom v hádkach a dávaní si nových a nových ultimát nie je nič iné, než prachsprosté sledovanie vlastných záujmov na úkor občanov, pre ktorých majú pracovať,“ konštatuje v statuse na sociálnej sieti šéf Smer rodina.

Už tiež prišiel o ministra Milan Krajniaka. „Stráviť počas tejto krízy mesiac hádkami už naozaj nepotrebuje ďalší komentár, než predčasné voľby! Aktéri tejto koaličnej krízy môžu rátať s tým, že ak majú potrebu si ešte niečo odkázať, tak na to budú mať dosť času pred kamerami v predvolebných diskusiách!“ odkazuje trom rozhádaným kohútom predseda parlamentu.
Občania sa pozerajú, čo tu dorábame

„Nepočul som, že by sme sa vadili ako štvorkoalícia, že ja odchádzam z vlády preto, lebo mne premiér nedovolil urobiť takúto a takúto sociálnu pomoc. Alebo mne premiér nedal peniaze na pomoc podnikateľom v gastre. Alebo mne môj koaličný kolega nechce dovoliť urobiť takúto a takúto reformu, ktorá by mohla pomôcť ľuďom. Nie, my sa vadíme kto, kde, s kým,“ vraví v televíznej debate nahnevaný Kollár.

A dodáva: „Stále je to len o nás, o tých miestach, kto s kým je ochotný sedieť, kto nie je. Ty budeš vo vláde, ty nebudeš. Buďme voči občanom korektní. Tí sa na nás pozerajú už mesiac, čo tuná dorábame.“

Boris Kollár: To, čo sa tu deje, je jeden cirkus
Podľa predsedu parlamentu a šéfa hnutia SME RODINA Matovič a Sulík tvrdia, že nechcú predčasné voľby. Zároveň sa správajú a konajú tak, že k predčasným voľbám nakoniec môže dôjsť. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová

Ľudí nezaujíma, kto s kým chce či nechce sedieť, ale to, čo pre nich vláda robí

Ľudia však od rozhádaných politikov počúvajú takmer každý deň, že my nechceme predčasné voľby. „Tak potom je korektné prísť pred nich a povedať im: Viete čo, milí občania? Nám nezáleží na programe, čo sme vám sľúbili, prečo ste nás volili. Nám záleží na našich stoličkách, kto s kým môže sedieť, kto s kým nemôže sedieť. Nám nezáleží na tom, aby sme vám splnili, čo sme vám pred voľbami sľúbili, ale nám záleží na tom, aby Sulík nesedel s Matovičom, Matovič so Sulíkom, aby ten mal o jedno ministerstvo viacej, ten mal menej. Prepáčte mi, toto ľudí nezaujíma,“ hovorí v zostrihu videa šéf Sme rodina.



Podľa Borisa Kollára je preto korektné dôjsť pred ľudí a povedať: „Viete čo? Nám ide len o nás, nie sme ochotní pre vás nič urobiť. Treba povedať, ďakujeme pekne, že ste nám dali moc, vraciame ju a ideme urobiť predčasné voľby. Bolo by to korektné. Postavíme sa pred ľudí a oni nám vystavia účet. Možno sa niektorí dostanú ešte raz do parlamentu, možno niektorí nie. Ja to všetko beriem, ale treba byť korektní voči ľuďom. Prepáčte mi to, ale vláda by mala byť tu pre ľudí a nie naopak,“ hovorí Kollár, ktorého však jeho zostávajúci traja koaliční partneri nechcú počúvať.

Boris Kollár v reakcii na vládnu krízu: "Sústreďme sa konečne na ľudí a prácu pre nich"
Predseda parlamentu a šéf hnutia SME RODINA Boris Kollár odpovedal na koaličnú krízu výzvou politikom, aby si vstúpili do seba a začali konečne pracovať v prospech ľudí a štátu. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová