Uhrík: Nemá EÚ iné problémy? V Bruseli sa rokuje o obrovských sumách na migráciu, azyl a integráciu
24 | 03 | 2021 I Petra Demková

Europoslanec Milan Uhrík potvrdzuje to, na čo pred niekoľkými dňami upozornil Jaroslav Paška z SNS. EÚ má na najbližšie roky v pláne vydať obrovské sumy na migrantov. Kým naše obyvateľstvo chudobnie a Slováci živoria, únii leží na srdci viac šťastie a pohodlie tých, ktorí prichádzajú z krajín tretieho sveta.


„Dnes v Bruseli hlasujeme,“ informuje Milan Uhrík. „Okrem iného aj o tomto paškvile. Je to katastrofa sledovať, ako tí euro-šplhúni vedú celú Európu úmyselne do priepasti. Na roky 2021 – 2027 sa na vykonávanie migračnej, azylovej a integračnej politiky stanovujú vyššie sumy ako v predchádzajúcich rokoch. Európsky parlament očakáva, že azyl a migrácia budú aj naďalej medzi hlavnými bodmi programu EÚ. Zdôrazňuje, že solidárne opatrenia, ako sú programy premiestňovania, presídľovanie alebo prijímanie osôb z humanitárnych dôvodov, zostávajú aj naďalej nevyhnutné,“ napísal Uhrík na sociálnej sieti.

Paška varuje: Južné štáty Európy k nám chcú premiestňovať migrantov! Koordinovane zvyšujú tlak
V čase zúriacej korony nám podľa bývalého poslanca SNS Jaroslava Pašku hrozí ešte väčšie nebezpečenstvo. Južné štáty EÚ vraj tlačia na Európsku komisiu, aby členským štátom odobrala právo rozhodnúť, komu udelia azyl. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Petra Demková


Jaroslav Paška upozornil na Facebooku, že niečo sa chystá. Vraj južné štáty Európy tlačia na EK a EÚ aby sa zmenilo nastavenie prijímania migrantov. „Cyprus, Grécko, Taliansko, Malta a Španielsko k nám chcú premiesťovať svojich migrantov,“ písal na Paška.

„SNS so znepokojením sleduje iniciatívy skupiny MED 5 (piatich stredomorských štátov EÚ, Cypru, Grécka, Talianska, Malty a Španielska), ktorá koordinovane zvyšuje tlak na orgány EÚ, aby urýchlene zaviedli komisiou pripravené zmeny pravidiel fungovania EÚ. A okamžite spustili mechanizmus úniou riadeného, povinného premiestňovania migrantov do vnútrozemských štátov EÚ,“ informoval Paška.

Inými slovami to znamená, že predstavitelia Cypru, Grécka, Talianska, Malty a Španielska žiadajú Európsku komisiu, aby nám aj iným štátom odobrala suverénne právo rozhodnúť o tom, komu z tretích krajín podľa vlastného uváženia a z vlastných peňazí, poskytneme azylovú starostlivosť.

Dnes informuje o plánoch Európy s migrantami Uhrík. Konanie Európskej komisie a EÚ asi teda nebude náhodné. Zdá sa, že nad slobodou, blahobytom a bezpečím európskych národov sa zmráka.

Z maloletých afrických migrantov v Paríži sa vykľuli dospelí
Po vytvorení databázy odtlačkov prstov v spolupráci s krajinami severnej Afriky parížska policajná prefektúra pozitívne identifikovala 229 „maloletých“ migrantov. S prekvapením však zistila, že 216 z nich je dospelých, informuje portál... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Diana Zaťková