Pre kontakty so zahraničím má premiér profil na twitteri. Zrejme radšej aj tam, a pre istotu
24 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pandémia, no nielen tá, spôsobila, že premiér Igor Matovič sa stal po roku vládnutia naším najneobľúbenejším a najnedôveryhodnejším politikom. A aby toho nebolo málo, jeho vláda sa doslova v priamom prenose rozpadá.


Možno je to paradoxné, no kým náš premiér je neobľúbený až u viac ako 80 % Slovákov, predsedovia vlád iných štátov v Európskej únii sa držia na špici popularity. Pre Igora Matoviča teda musí byť ťažké sledovať, ako si zahraniční premiéri dokážu udržať popularitu a vyhrať voľby aj v čase zúriacej pandémie Covid-19, píše portál dnes24.sk.
Okrem facebookového profilu má Matovič svoj aj na twitteri, slúžiaci pre zahraničie

Vojna medzi Igorom Matovičom, Richardom Sulíkom či Veronikou Remišovou, ale aj ich stranami naberá na sile a premiér má svoje dni zrejme spočítané. Jeho demisiu totiž požadujú SaS aj Za ľudí. On sám síce demisiu už aj pripustil, lenže rokovania ešte stále prebiehajú. Všetko ale smeruje k tomu, že ju predsa len podá. OĽaNO však za rok vlády svojho šéfa Igora Matoviča stratilo polovicu voličov. Premiér Igor Matovič je známy tým, že veľa vecí nielen komentuje, ale tiež komunikuje cez sociálnu sieť facebook, no má svoj účet aj na sociálnej sieti Twitter. Ten ale väčšina slovenskej verejnosti vôbec nepozná, pretože je určený najmä pre zahraničie a premiérova komunikácia je tam mimoriadne slušná a najmä vecná. Iba pred pár dňami musel Igor Matovič na Twitteri zablahoželať k opätovnému volebnému víťazstvu holandskému premiérovi Markovi Ruttemu.

Tomu napriek pandémii voliči vyjadrili najväčšiu dôveru a bude zostavovať vládu už štvrtýkrát za sebou. „Blahoželám premiérovi Markovi Ruttemu k štvrtému volebnému víťazstvu za sebou,“ uvádza Matovičov tweet z 19. marca. Úspech holandského politického matadora, ktorý je na čele vlády už od roku 2010, je v ostrom kontraste so slovenským premiérom, ktorému sa vláda už niekoľko dní rozpadá doslova pod rukami, čo mu posmešne vyhadzujú na oči aj diskutujúci pod jeho tweetom. „Hádam sa nedomnievate, že to zopakujete, pán premiér?“ píše jeden z nich a ďalší dodáva: „Blahoželám premiérovi Igorovi Matovičovi k vládnej kríze.“

Blaha: Čím viac je Matovič nenávidený, tým požaduje viac. Perfektné. Typický tyran
Podmienky Igora Matoviča, za ktorých je ochotný vzdať sa premiérskej stoličky, doslova pobavili opozičného poslanca a podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu. V statuse na sociálnej sieti napísal, že Matovič so Sulíkom vytrel podlahu. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Holandský premiér s riešením pandémie uspel, nášho jeho prekvapenia pochovávajú

Predstavitelia OĽaNO si už zvykli zdôvodňovať hlboký prepad preferencií ich hnutia a najmä samotného premiéra pandémiou koronavírusu. Podľa nich sú už ľudia unavení z nepopulárnych, ale nutných opatrení, ktoré presadzoval Igor Matovič. COVID-19 však vyčíňa aj v Holandsku, kde mu podľahlo už 16-tisíc obyvateľov. Z nekončiacej epidémie sú už frustrovaní aj Holanďania, z ktorých niekoľko tisíc nedávno vyšlo do ulíc protestovať proti vládnym nariadeniam, pričom došlo aj k násilnostiam. Aj preto boli voľby preto vnímané ako akési referendum o Rutteho vládnej strane. Výsledkom bolo jej volebné víťazstvo a potvrdenie správnosti vládnej politiky počas pandémie.

„Rutte si udržal svoju popularitu vďaka tomu, že vystupoval ako krízový manažér krajiny, ktorý ju dokázal pragmaticky navigovať cez pandémiu koronavírusu,“ vysvetľuje príčiny volebného úspechu holandského premiéra portál The Conversatiom. Nášmu premiérovi Igorovi Matovičovi však kritici najčastejšie vyčítajú práve nedostatok manažérskych schopností a pragmatizmu pri riadení štátu. On sa totiž namiesto toho spolieha na improvizáciu a prekvapenia, ktoré pretláča proti vôli koaličných partnerov.

Bukovský: „Matovič z piatich základných kritérií definície psychopata a sociopata spĺňa šesť“
Igor Bukovský, kritik protipandemických opatrení, si tentokrát posvietil na duševný stav premiéra. Otvorene vo videu hovorí, že Igor Matovič je učebnicový príklad sociopata. Veriť mu, že sa zmení prirovnáva ku konaniu ženy, ktorá žije s alkoholikom... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Robert Bačinský