Izraelská armáda omylom odhalila s testovacími miestami na Covid-19 aj tajné vojenské základne
24 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Izraelská armáda neúmyselne zverejnila umiestnenie tajných základní po zverejnení príliš dôkladného zoznamu testovacích miest na Covid-19. Chyba bola neskôr opravená, informuje portál RT.


Komplexná mapa, ktorú zostavilo velenie Izraelských obranných síl (IDF), obsahovala testovacie zariadenia umiestnené na izraelských vojenských základniach bez toho, aby zvážili, či už boli zariadenia predtým zverejnené. Výsledkom bolo, že na mape boli uvedené predtým tajné vojenské spravodajské služby a základne vzdušných síl, informoval izraelský denník Haaretz.

Mapa bola vytvorená v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva a bola sprístupnená izraelským občanom cez internet. Po tom, čo si Haaretz všimol tento prešľap, kontaktoval IDF, ktoré chybu uznali a zoznam upravili, pričom vylúčila tajné zariadenia. Tajné základne armáda na tento zoznam nezaradila, informovala agentúra AP s odôvodnením, že ministerstvo zdravotníctva ich mohlo zahrnúť bez toho, aby si uvedomovali závažnosť tejto informácie.

Strategickému bombardéru sa nečakane aktivoval katapult. Traja piloti nešťastie neprežili
Traja členovia posádky ruského strategického bombardéra Tu-22M3 zomreli po tom, čo sa na letisku pri meste Kaluga nečakane spustil katapult lietadla, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Izraelská armáda zvyčajne nezverejňuje súradnice svojich základní kvôli hrozbe raketových útokov. Podrobnosti o niektorých zariadeniach sú prísne utajené, aby sa zabránilo útoku zahraničných spravodajských služieb, vysvetlil portál Haaretz.

V minulosti Izrael vyvíjal veľké úsilie, aby zabezpečil, že sa nikto nedozvie umiestnenie ich vojenských základní. V roku 2016 IDF zakázali aplikáciu Pokemon Go vo svojich prevádzkach, a to v súvislosti s obavami, že vojaci používajúci populárnu hru môžu nechcene poskytnúť GPS súradnice nepriateľským hráčom.

Srbský prezident Vučič tvrdí, že na rozdiel od iných má s Putinom dobré vzťahy
Srbský prezident Aleksandar Vučič zdôraznil, že jeho krajina bude aj naďalej spolupracovať s Ruskom. „Srbsko bude naďalej hájiť svoje záujmy a záujmy svojich obyvateľov," uviedol. Dodal, že má dobré vzťahy s ruským prezidentom Vladimirom Putinom,... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Marek Molnár