Všade na svete sa uznáva, že zdravotníci sa nakazili Covidom v práci. U nás ešte neuznali ani jediný prípad
23 | 03 | 2021 I Petra Demková

Slovensko nepotvrdilo zatiaľ ani jedinému zdravotníkovi, že by sa nakazil Covidom v práci. Pritom 45% slovenských lekárov a 55% slovenských sestier už koronavírus dostalo. Doteraz bolo na Slovensku infikovaných pritom len 10% všetkých obyvateľov. Je teda jasné, že zdravotníci sa museli nakaziť v práci. Potvrdenie však nedostanú. Na absurdnosť upozorňuje lekár Peter Visolajský. Zastupujúci minister Heger pritom žije v presvedčení, že naši zdravotníci potvrdenia dostávajú.  


Heger je pripravený prevziať funkciu premiéra
Minister financií Eduard Heger je pripravený prevziať kreslo predsedu vlády. Portálu Webnoviny.sk to povedali viaceré dôveryhodné zdroje priamo z vládneho hnutia OĽaNO aj jeho koaličného partnera SaS. Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Michal Filek


„Za posledný rok naši zdravotníci veľakrát počuli ako si ich politici a ministerstvá vážia za ich obetavú a riskantnú prácu. Silné slová, realita sa však hodnotí skutkami,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti lekár Peter Visolajský. K príspevku pripojil aj link TV JOJ s reportážou, ktorá potvrdzuje jeho ďalšie tvrdenia.
Heger netuší o čom rozpráva

„Na minulotýždňovej tlačovke ministerstva zdravotníctva, zastupujúci minister zdravotníctva a súčasne minister financií, pán Heger, povedal, že: „zdravotníci, tým že trávia naozaj enormné množstvo v práci..., že nikto nepochybuje, že keď sa nakazia, tak sa nakazili tam.“ (18. minúta)

Realita je však úplne iná, upozorňuje Visolajský, niekdajší člen poradných orgánov vlády. „Nuž, pán minister má v tomto jeho presvedčení pravdu len z časti. V Európe naozaj nikto nepochybuje, že zdravotník sa môže infikovať hlavne v práci, nikto okrem slovenského Ministerstva zdravotníctva. Vedenie najväčšej nemocnice – Univerzitnej nemocnice v Bratislave pred pár dňami na plné ústa povedalo, že neuznali ani jednu jedinú žiadosť o potvrdenie, že sa personál infikoval na COVID 19 pri svojej práci, napriek tomu, že pracovali s COVID 19 pacientami,“ šokuje Visolajský.

Takýchto prípadov je pritom veľa, po celom Slovensku, v štátnych, krajských aj súkromných nemocniciach. „Už 45% slovenských lekárov a 55% slovenských sestier boli infikovaní koronavírusom, pritom doteraz bolo na Slovensku infikovaných len 10% všetkých obyvateľov. Je matematicky jednoducho vylúčené aby sa takto vysoko premorení zdravotníci infikovali mimo nemocnice či ambulancie,“ dodáva jasné čísla Visolajský.

Visolajský zúri: Nemáme na nadčasy sestier ale na vládny špeciál pre jedného pacienta, to áno!
Predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský sa vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti pýta vlády a hlavne ministerstva zdravotníctva: Nie je nám tu na Slovensku ani trochu trápne? Visolajský sa zamýšľa nad absurdnosťou... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


„Len slovenské ministerstvo zdravotníctva je stále presvedčené, že slovenskí zdravotníci sa infikujú mimo nemocníc a ambulancií, ...naozaj sme aspoň naším zdravotným sestrám v pandémii akú tu máme raz za sto rokov, nemohli dať COVID PN na úrovni 100%?“ pýta sa Visolajský.
Naši zdravotníci ťahajú za kratší koniec.

„Ak sa dánsky/belgický lekár, či sestra, ktorí nám prišli pomáhať na Slovensko, nakazí v slovenskej nemocnici na COVID-19, dostane samozrejme 100% náhradu mzdy počas PN, ak sa na tom istom oddelení, od toho istého pacienta nakazí slovenský lekár, sestra, či sanitár dostane PN len 55% vymeriavacieho mzdového nároku. Ak bude vedenie nemocnice tak „láskyplné“ a podpíše mu potvrdenie, že sa infikoval v práci, tak dostane ešte príplatok 25% ( spolu teda 80% ). To je sa však stane výnimočne,“ popisuje Visolajský.

Výsledkom je živorenie zdravotníkov a celých rodín. „A keďže infikovaná sestra, či lekárka odchádza na karanténu domov, v karanténe skončí aj jej manžel. Tým je odmena slovenského zdravotníka dokonaná. Za obetavú prácu slovenského zdravotníka sa mu príjem celej jeho rodiny významne zníži. Dán, či Belgičan starajúci sa o toho istého slovenského pacienta a na tom istom slovenskom oddelení dostane PN 100%. Ak o tom, že zdravotník sa infikuje na COVID-19 v práci nepochybuje minister financií, prečo o tom pochybuje riaditeľ nemocnice a „naše“ ministerstvo zdravotníctva?“ pýta sa lekár na záver.

Visolajský prezradil, že jeho varovania ministerstvo zdravotníctva ignorovalo
Zdroj: Postoj.sk Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Prevzatý článok