Peter Tóth: „Čaputová opäť zlyhala a nevyužila príležitosť. Matoviča nestačí len vyzvať na podanie demisie“
23 | 03 | 2021 I Petra Demková

Novinár Peter Tóth nie je ohúrený dnešným vystúpením prezidentky Čaputovej. Myslí si, že mala byť oveľa tvrdšia. Pripisuje to na vrub „trasorítkam“, ktoré jej radia. Prezidentka je podľa „Ďatľa“ rovnaký politický amatér ako Richard Sulík. Matovičovi nestačí povedať, že má podať demisiu. Predsedovi OĽaNO musí hlava štátu podľa novinára jasne povedať, že už ho nikdy nevymenuje do žiadnej exekutívnej funkcie.


Zuzana Čaputová opäť zlyhala: Matoviča nestačí len vyzvať na podanie demisie,“ myslí si novinár Peter Tóth alias Ďateľ vo svojom najnovšom statuse na Facebooku. Ten zachádza ešte ďalej a tvrdí, že prezidentka Čaputová je rovnaký politický amatér ako Richard Sulík. „Igorovi Matovičovi nestačí povedať, že má podať demisiu. Predsedovi OĽaNO musí hlava štátu jasne povedať, že pán Matovič je prekážkou normálneho, profesionálneho a bezkonfliktného riadenia krajiny a že už ho nikdy nevymenuje do žiadnej exekutívnej funkcie (ani za vrátnika na úrade vlády),“ napísal novinár.

Nicholsonová: „Post vicepremiéra pre boj s korupciou je čistá trafika pre Igora Matoviča.“
Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sleduje pozorne dianie na Slovensku aj z Bruselu. Dnes komentuje postup premiéra, ktorý si pre seba vymyslel nový post. Z celého divadla, ktoré predvádza vláda, je rozhorčená. „Ako asi vnímajú túto telenovelu... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Petra Demková


Tóth by chcel, aby odchodom z výkonných pozícií vytvoril Matovič priestor na politickú dohodu o sformovaní novej a predovšetkým funkčnej vlády.

Podľa Tótha je problém, že prezidentke radia „trasorítky“. „Keby Zuzane Čaputovej neradili politické trasorítky, ako sú Marián Leško, Martin Strižinec, Martin Burgr a ďalší amatéri bratislavskej kaviarne, ale ľudia so zmyslom pre realitu, vysvetlili by jej, že toto sú dni a hodiny, keď je úlohou hlavy štátu aktívne konať. Nie pred kamerami predvádzať lekcie z krasorečnenia.,“ nešetrí kritikou Tóth.

„Ak sa Slovensko naozaj nachádza v najtemnejšej hodine od druhej svetovej vojny, ako to papagájujú mnohí, tak prezidentka Zuzana Čaputová v nej dramaticky zlyhala. Dnešné vystúpenie hlavy štátu bolo krátke. Bez fanfár mohlo byť o niečo úspornejšie. Skutočný štátnický prejav by sa zmestil do ešte kratšieho časového rámca. Zuzana Čaputová mohla za tridsať sekúnd predniesť historickú reč. Opäť ponúknutú príležitosť nevyužila,“ končí svoj príspevok novinár.

Smer-SD víta, že prezidentka požiadala premiéra o demisiu
Opozičný Smer-SD víta, že prezidentka SR Zuzana Čaputová verejne vystúpila a požiadala premiéra Igora Matoviča (OĽANO) o demisiu. Smer-SD skonštatoval, že vyzvať premiéra na odchod mala hlava štátu už minulý týždeň. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | tasr