Nicholsonová: „Post vicepremiéra pre boj s korupciou je čistá trafika pre Igora Matoviča.“
23 | 03 | 2021 I Petra Demková

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sleduje pozorne dianie na Slovensku aj z Bruselu. Dnes komentuje postup premiéra, ktorý si pre seba vymyslel nový post. Z celého divadla, ktoré predvádza vláda, je rozhorčená. „Ako asi vnímajú túto telenovelu tí, ktorým práve bojuje o život blízka osoba na pľúcnej ventilácii?“ pýta sa bývalá štátna tajomníčka.


„Post vicepremiéra pre boj s korupciou je čistá trafika pre Igora Matoviča. Na boj s korupciou stačia poctiví policajti, poctiví prokurátori a poctiví sudcovia. A ešte jedna Mária Kolíková na poste ministerky spravodlivosti,“ myslí si Lucia Ďuriš Nicholsonová. „Všetci sa smiali Petre Krištúfkovej, keď si pre ňu v Sme Rodina vymysleli trafiku splnomocnenkyne vlády pre rodinu a sociálnu oblasť. Takou istou trafikou pre Matoviča je post vicepremiéra pre boj s korupciou,“ dodáva.

MIMORIADNE: Prezidentka Čaputová vyzvala Matoviča k demisii
Je nevyhnutné, aby premiér Igor Matovič (OĽANO) svojou demisiou umožnil uzavrieť dohodu koaličných partnerov na rekonštrukcii vlády. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová vo svojom utorňajšom mimoriadnom vyhlásení ku koaličnej... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Podľa Nicholsonovej by s týmto riešením zvyšní koaliční partneri súhlasiť nemali. Toto podľa nej nie je riešenie toho, že sa Slovensko potrebuje zbaviť Igora Matoviča ako premiéra.

Europoslankyňa dnes okomentovala aj celú situáciu okolo koaličnej krízy. „Ako asi vnímajú túto telenovelu tí, ktorým práve bojuje o život blízka osoba na pľúcnej ventilácii?“ pýta sa. „Ako sa to číta matke, ktorá sa v dôsledku nedostatočnej pomoci od štátu prepadáva som svojimi deťmi do chudoby a prichádza o bývanie? Ako sa čítajú tieto nekonečné titulky preťaženým lekárom a sestrám v preplnených nemocniciach?“ pýta sa ďalej.

„Venovať sa vlastným egám a vlastným preferenciám je luxus, ktorý si počas pandémie nemôžu dovoliť zodpovední politici. V tejto chvíli si želám, aby mala prezidentka Zuzana Čaputová oveľa širšie kompetencie,“ uzatvára Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Rozklad vlády bude pokračovať, Sulík avizuje ďalšie demisie
Vládny kabinet je evidentne v rozklade. Vyhlásil to šéf koaličnej SaS Richard Sulík, ktorý skončil vo funkcii ministra hospodárstva. Tvrdí, že si nepamätá, kedy by vo vláde chýbali naraz traja ministri. A to nie je celý výpočet, číslo ešte... Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Ivan Brožík