Maďarské strany sa dohodli, vznikne ich spoločný subjekt Aliancia (AKTUALIZOVANÉ)
23 | 03 | 2021 I tasr

Mimoparlamentné maďarské strany SMK-MKP, Most-Híd a Összefogás-Spolupatričnosť sa dohodli. Vznikne ich nový spoločný politický subjekt Aliancia - Szövetség. Zástupcovia strán o tom informovali v utorok na tlačovej konferencii.


Vznik Aliancie považuje predseda Mostu-Híd László Sólymos za dobrú správu pre celé Slovensko. Cieľom maďarských predstaviteľov je vybudovanie silnej a stabilnej strany, ktorá bude chrániť demokratické princípy, vytvárať podmienky pre rast malých a stredných podnikateľov, zasadzovať sa o rovnosť ľudí a regiónov Slovenska. Sólymos deklaruje, že strana sa "nikdy nebude zahrávať so zahraničnopolitickou orientáciou Slovenska".

"Vládou zabudnuté južné a východné regióny potrebujú politickú reprezentáciu, ktorá im rozumie, ktorá bude bojovať za dostavbu infraštruktúry, za nové nemocnice, za zachovanie školskej siete, ktorá bude bojovať za lepšie podmienky pre malých a stredných podnikateľov a farmárov," vyhlásil Sólymos.

Predseda hnutia Összefogás-Spolupatričnosť Szabolcs Mózes hovorí, že vznik spoločnej strany je reakciou na požiadavky Maďarov, ktorí chcú jednotu a zároveň zásadnú zmenu oproti tomu, čo bolo na Slovensku 10 rokov. "Táto strana bude nová, ale zároveň bude stranou spoločenského zmierenia, v ktorej nájde miesto každý, kto sa chce pridať," poznamenal Mózes. Poukázal tiež na to, že v týchto časoch obyvatelia južného Slovenska vidia, že sú odsunutí na druhú koľaj.

Nová strana chce podľa Forróa rokovať o spolupráci so všetkými stranami okrem extrémistických strán a Smeru-SD.

Harabin: Rúško som nenosil, nenosím a pokiaľ mi Boh dá zdravie ani nosiť nikdy nebudem!
Za porušenie nariadení týkajúcich sa protipandemických opatrení dostávajú zväčša od policajtov pokuty. U politikov to ale, zdá sa, neplatí. Proti noseniu rúška s vzoprel aj Štefan Harabin, ktorý to deklaruje prakticky od začiatku. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik