Blaha: Slovensko je vďaka Matovičovej vláde jednou z najhorších krajín a oni riešia Ficove rúška
23 | 03 | 2021 I Michal Filek

Robert Fico si na tlačovke vypočul otázku redaktorky TV Markíza, či už dostal pokutu za to, že 17. novembra nemal na proteste rúško. Nie, Robert Fico nemôže za vaše pokašľané životy," odkazuje na margo rúšok Ľuboš Blaha. Vo Švédku, či Nórsku totiž nie sú na verejnosti povinné a výsledky majú oveľa lepšie, ako my. 




"Máme tu vyše 9 tisíc obetí vlády Igora Matoviča. Vláda v rozklade, všade chaos. A redaktora Markízy na tlačovke Smeru zaujíma iba to, či už Robert Fico dostal pokutu za to, že nemal na proteste 17. novembra rúško. Dokonca zaznelo aj také, že či ho nebudú trestne stíhať, keďže sme vrak podnecovali ľudí, aby rúška nenosili... Panenko Márie, měj slitování," píše na facebooku Blaha.



Podľa poslanca nielenže Markíza šíri lži, pretože vraj nikoho k ničomu nevyzývali. Ale navyše zase len prekrývajú Matovičov death toll. Z toho sa až krúti hlava: Slovensko je kvôli vláde jednou z najhorších krajín z hľadiska úmrtí na svete a oni riešia Ficove rúško!

Vysvetlil mu to


"Pozrite si, čo si redaktor Markízy vypočul odo mňa. Prepáčte, ale pripadá mi choré, aby tu naďalej niekto z handier robil náboženstvo. Najmä po nedeľňajšom zážitku, keď v TA3 kvôli respirátoru takmer omdlel moderátor Noro Dolinský - zažil som to na vlastné oči. A to mal chalan respirátor zopár minút a moderoval politickú debatu."



Čo ak by sa takéto niečo stalo vodičovi autobusu? Čo ak by kvôli respirátoru počas jazdy omdlel a zletel s autobusom plným detí z mosta? Aj potom by redaktor Markízy stalkoval politikov Smeru, že prečo nemali rúško 17. novembra na námestí? Pýta sa Blaha.

Vypnite markizácke nezmysly a poďme diskutovať!


A ľudí vyzýva: "Vypnite tie markizácke nezmysly, priatelia, a poďme spustiť normálnu odbornú diskusiu o tom, prečo v Nórsku či vo Švédsku nemusíte mať vonku nieto respirátory, ale ani rúška - a napriek tomu majú dramaticky menej obetí Covidu ako my na Slovensku. Poďme sa rozprávať o tom, či vám dlhodobé nosenie respirátora nemôže spôsobiť zdravotné komplikácie. Či nemôžu spôsobiť kolaps. A či to nemôže mať fatálne následky. Poďme vecne zhodnotiť, aké sú plusy a mínusy."


Ale hlavne vraj nerobme z rúšok a respirátorov náboženstvo ako Markíza. O všetkom musí existovať racionálna diskusia - o tom je demokracia.



"Demokracia nie je o tom, že si vytvoríme dogmy a potom upaľujeme každého, kto kladie nepohodlné otázky. Nie, tak nefunguje demokracia, tak fungoval stredovek. Ja viem, že v Markíze by najradšej obvinili Smer aj za to, že je na Slovensku vládna kríza, ale nie, drahúšikovia, Robert Fico nemôže za vaše pokašlané životy," uzavrel poslanec SMER-SD.






Fico sa rozhovoril o tajomných návštevách, poradách na veľvyslanectve USA a úlohe Kisku
Fico po troch rokoch od rekonštrukcie jeho vlády hovorí o oklamanej verejnosti, tajomných návštevách zo zahraničia, koordinačných poradách na americkom veľvyslanectve a vtedajšej úlohe Andreja Kisku Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Gabriel Matta