Ste zaočkovaný? Prekonali ste Covid-19? Aj tak vás šupnú do karantény
22 | 03 | 2021 I Diana Zaťková
Platia nové nariadenia. Niektoré ľudí potešia a iné vyvolávajú otázky. Do karantény totiž v istých prípadoch musia ísť aj ľudia, ktorí už Covid-19 prekonali a sú aj zaočkovaní. A to je nonsens.


Štát spustil čakáreň na očkovanie proti Covid-19. Núdzový stav sa od soboty predlžuje o ďalších 40 dní. Naďalej platí aj zákaz vychádzania. A po príchode zo zahraničia budú musieť oddnes absolvovať povinnú karanténu aj zaočkovaní ľudia, ako aj tí, ktorí prekonali ochorenie Covid-19.


Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva, ktorá upravuje režim na hraniciach. Dôvodom je výskyt nových mutácií. Načo sa majú teda ľudia očkovať? A čím ich chce vláda motivovať? Týmto určite nie.


Ľudia, samozrejme, nesmú byť zvýhodňovaní za očkovanie, ale prečo máme trestať zdravých ľudí? Kde sú tie sľuby, že očkovaním si kupujeme slobodu?  Asi opäť ostalo iba pri tých sľuboch.




Ďalšie nariadenie, ktoré nepoteší: až do 6. apríla platí, že v materských školách a na prvom stupni základných škôl majú byť deti rodičov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Pôvodne toto rozhodnutie ministra platilo do nedele 21. marca, avšak došlo k jeho zmene.




No je tu aj jedna dobrá správa. Oddnes môžu fungovať nekryté a čiastočne kryté trhoviská s predajom sadeníc, rezaných kvetov, potravín, zeleniny a ovocia. Jednotlivé predajné miesta budú musieť byť umiestnené v najmenej dvojmetrových rozstupoch, píše portál Aktuality.sk.

Doc. Török šokuje: Slovenskí lekári potrebujú štúdie aj na odtrhnutie toaleťáku!
Už týždne podáva pacientom liek Ivermektín. S kolegami zachránil život desiatkam pacientov. Komunikuje so špičkovými americkými odborníkmi, s ktorými si vymieňa skúsenosti. Docent Pavol Török z Košíc sa môže pýšiť, že on a jeho spolupracovníci... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Diana Zaťková