Šeliga oznamuje svoj odchod z funkcie podpredsedu NR. Remišová žiada koalíciu o rokovanie
22 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Podpredseda NR SR Juraj Šeliga vyhlásil, že je ochotný vzdať sa svojej funkcie. Ďalšie kroky strana Za ľudí uvedie na zajtrajšej (23.3) tlačovej konferencii, informuje portál HN.


Šeliga svoj prípadný odchod oznámil aj vedeniu strany Za ľudí v pondelok. "Predseda vlády podmieňuje svoju demisiu z postu predsedu vlády mojím odchodom z postu podpredsedu NR SR. Držím svoje slovo. Dnes som informoval orgány našej strany, že som pripravený opustiť post podpredsedu NR SR a do rokovaní o ďalšom postupe v koalícii je moja funkcia k dispozícii strane a záujmu koalície," uviedol.

Demisie niekoľkých ministrov vrátane tej dnešnej, ktorú podal doterajší minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), sú výsledkom hlbokej koaličnej krízy. ​Šéf parlamentu Boris Kollár zároveň podľa Šeligových slov akceptoval, že až do rozhodnutia straníckych orgánov a uzatvorenia novej koaličnej dohody nebude viesť rokovanie parlamentu.

Vicepremiérka Veronika Remišová vyzýva koaličných partnerov k rokovaniu a docielenia ukončenia koaličnej krízy. Strana Za ľudí, rovnako ako SaS na čele s Richardom Sulíkom, trvá na demisii premiéra Igora Matoviča.

Demisiu už podal aj Richard Sulík! Po Branislavovi Gröhlingovi je to už druhý minister z SaS
A hlavy vo vláde Igora Matoviča padajú ďalej. Zdá sa, že osud SaS v nej je zrátaný. Po ministrovi školstva Branislavovi Gröhlingovi dnes pokladá svoju funkciu aj minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík. Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik